reklama

Ako sa to začalo

Gočaltovo - asi vám to nič nehovorí. Tu som vyrastala, v malej dedine na východe Slovenska, v okrese Rožňava. Mám dvoch mladších bratov. Rodičia nás už od malička viedli k tomu, že vzdelanie je dôležité. Vždy mi vravieli, že Cigánka to bude mať v živote ťažšie kvôli rôznym predsudkom a musí bojovať o prijatie. A to sa začína vzdelaním... Už ako 9-ročná som si rada písala na papier svoje meno a k nemu veľa titulov...až do takej miery som bola vedená a „naprogramovaná." Už v tomto veku som si všimla tie rozdiely...že ľudia z môjho etnika sú akoby predurčení žiť istým spôsobom života. Uspokojiť sa so všetkým,čo k tomu patrí...nemať ciele, smerovanie v živote...iba si žiť svoj cigánsky život. Ja som sa s tým nikdy uspokojiť nechcela....Mám právo študovať na najlepších školách, mám právo uchádzať sa o prácu, mám právo ísť do zahraničia a vidieť tie nádherné miesta....vždy som sa spoliehala na seba a nikdy neočakávala, že ma bude niekto ľutovať a pomôže mi alebo žiť iba zo dňa na deň. Tak veľmi som to chcela zmeniť...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (41)

Prvé vysvedčenie v škole-samé jednotky...

V siedmej triede zvolená za prezidentku šk. Parlamentu...

Moja účasť na olympiádach...vždy s diplomom

Potom prišla stredná. Rozhodla som sa pre Evanjelické gymnázium v Tisovci, ktoré je bilingválne gymnázium. Veľmi ma bavila angličtina. Stredná bola jednou z najdôležitejších etáp v mojom živote, pretože to bol čas kedy som viac spoznala samú seba, utvorila si hodnoty a snívala o veľa veciach....o tom ako raz pre spoločnosť niečo pozitívne spravím...o tom ako sa bude medzi ľudmi hovoriť, že aj Cigánka niečo významné dokázala... Každé deň vstávam s ambíciami a víziami do budúcnosti. Nechcem stáť na jednom bode, ale každá nová skúsenosť, každý prežitý deň, každý pohľad volajúci o pomoc ma ženie dopredu a dáva mi odvahu dávať si tie najvyššie ciele.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Strednú som úspešne skončila, dokonca so štátnou jazykovou skúškou z anglického jazyka, vďaka ktorej som si teraz našla prácu v jazykovej škole.

Ako jeden z prostriedkov k dosiahnutiu mojich cieľov som si vybrala štúdovať odbor Európske štúdia, ktorý sa zaoberá politológiou, medzinárodnými vzťahmi a diplomaciou. Svoju voľbu neľutujem, pretože mi to pomáha a verím, že aj v budúcnosti pomôže v realizácii toho, načo som sa podujala. Nehľadám slávu alebo zviditeľňovanie sa, hľadám to, čo každý človek-prijatie a spravodlivosť, rovnaké zaobchádzanie.

Chcem zažiť deň, kedy bude všetko iné a predsa rovnaké....kedy ľudia nebudú vidieť iba Cigánku, ale predovšetkým človeka, ktorý sa snaží niečo dokázať, ale stále to budem ja, rovnaká aká som vždy bola.

Denisa Samková

Denisa Samková

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcem zažiť deň, kedy bude všetko iné a predsa rovnaké Zoznam autorových rubrík:  Moja storySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu