reklama

Znovu bude ďaľšia rozprávka? SMER and company.

Kde bolo tam bolo. V krajine jaguárov, novinárov a „trošku“ pekných dievčat a skromných, ale bohabojných ľudí žili pekne pokope zloduch s Róbertom Zbožným, ktorý vlastnou hlavou dokázal všetko, čo chcel.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Aj keď nechcel, tak svojich ľudí presvedčil, že chcel. A tí mu v zbožnej úcte vždy, už na prvý pohľad uverili. Až raz vykypelo mlieko z hrnca. A na prvý pohľad to vyzerá, že v tom hrnci skoro nič neostalo. Veď posúďte sami. Každý deň. Aj dnes, včera ..... zhromaždenia občanov dosť jasne ukázali „kde je sever“. Nie že by chceli niekde ísť, ale prejavujú to, prejavujeme to, že vedia, vieme kam nechceme už ísť.

V piatok boli veľké zhromaždenia nespokojných občanov vo veľa mestách Slovenska. Náš premiér a policajný prezident už spomínal možnosť fyzických prejavov nespokojnosti. Keď by boli, tie nespokojnosti bývali – bola iba jedna možnosť. Tie prejavy mal niekto úmyselne vyvolať – napríklad súčasná moc, ktorá sa nechce vzdať za žiadnu cenu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V súvislosti so spúšťacím prejavom občianskych protestov a smrťou dvoch mladých ľudí som počul ďalšiu možnú alternatívu. Myslím si, že to nemôže byť (až tak hlboko klesnúť...) - možno je to iba konšpirácia. Čo keď je vraj všetko s „vyšetrovaním“ inak. Kalábrijská mafia si potichučky ryžovala na východnom Slovensku a Slovenská „mafia“ vlastnými hlavami ryžovala v celom štáte. A talianska ešte iste aj dobre platila, aj „troškou“. Tou slovenskou. A keď vychádzame z premisy, že je to dielo nejakej, dajme tomu mafie objavuje sa zároveň kopa indícií. A teraz otázka: kto, ktorá mafia mala väčšie dôvody na likvidáciu mladého novinára. Tá malá, alebo tá veľká? A tie, akože informácie, vypúšťané od začiatku vyšetrovania boli určené iba na odlákanie verejnej pozornosti, alebo aj na „vážnu robotu“. Pripusťme teda alternatívu „väčšej mafie“, že vraj mladých snúbencov navštívil niekto v inkriminovanom čase, ktorého nemohli odmietnuť, lebo sa zdal absolútne dôveryhodný. A vedel sa preukázať. Ešte ho ponúkli aj kávou. Popili, pohovorili. Mladý novinár aj pospomínal, čo všetko má ešte pripravené.... a bol koniec!!! Po „upratovaní“, ešte pre istotu sa pán X ( alebo K) vrátil o nejaký čas, skoro hneď po „zistení“ a skontroloval či naozaj neexistujú žiadne stopy. A mohol ísť podať správu svojmu šéfovi, určite však nie krstnému, že robota je spravená. Až ku krstnému sa nedostal. Ešte pritom pomohol aj nejaký generál. Polícia veľmi pravdepodobne „domrvila“ aj to málo, čo sa dalo a nejaký vyšetrovací tím z EU už pravdepodobne asi nič nedokáže. Možno úmysel, možno náhoda, babrácka robota. v každom prípade vina SMERU je obrovská. Nebyť nepredpokladaného správania sa občanov všetko by bol „odplavil Dunaj“. A bolo by po paráde. A z tohto sa dá usúdiť, že „krstný otec, otcovia, sedia niekde poriadne, poriadne vysoko a ešte vždy sú plne schopní ťahať za „nitky“. Alebo, že by to bolo inakšie? Totiž na eurofondy sa dokáže kdejaká skupina prisať. A odsať sa – no, to sa prakticky ani nedá. Nakoniec útecha pre určitú skupinu ľudí: „ .....však je to náš človek, tak prečo by nemohol. Však aj druhí.....“ Hanba človeka.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalšia rozprávka nás tiež ešte čaká. Agenda hľadania náhrady za ministra vnútra. Pokiaľ bude túto pozíciu riešiť SMER s vlastnými kádrami – nič sa nezmení. Nič! Nič sa nezmení! Všetko , s celým systémom práce s políciou, so zametaním stôp, s riešením systémom Skutok sa nestal.

Jediná možnosť akého - takého zmenenia systému, pokiaľ sa chcú občania dostať z tohto marazmu, ostávajú nové voľby, alebo aspoň nové rozdanie kariet a ministerstvo musí byť úplne preorientované na inú strane – so všetkým. Komplexne ! Pretože mocenské doterajšie – veľa rokov budované väzby sa musia iba rozťať. Rozmotať sa nedajú. To je jedna z daní, ktoré musí národ zaplatiť za roky velebenia, predtým Vladka a teraz Robka. Ľúbiť hocikoho, kto žije z daní celého štátu – je hlúposť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ozaj, medzi masochistické akty zbližovania sa s vládnou mocou určite patrí aj oslava MDŽ, teda spôsob oslavy SMER-om. Babky v zbožnej úcte očakávajú teplé slovo dostanú príspevok slovnej ekvilibristiky, kde bežne nenechá ani nitku suchú na opozícii a novinároch. Potom dostanú kvietok a po ceste sa môžu vyprávať, ako je to u nás so všetkým zle a koľko musia platiť za lieky... ale zase môžu cestovať. A majú aspoň pocit, že pán premiér sa o nich postará. Duše naivné. No, keby len to!

Ján Derďák

Ján Derďák

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  0x

svet okolo nás je dosť zložitý. Niekedy zábava, radosť, niekedy plač, niekedy zamyslenie, ktoré ma inšpiruje vyjadriť svoj názor na spoločnosť v ktorej žijem. Rád sa pozriem na rôzne faktory, ktoré kvalitatívne ovplyvňujú náš život. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu