reklama

Spýtajte sa svojich detí!

Vyšla brožúrka! Výber uskutočnila komisia v zložení PaedDr.Mária Tekelová, Prof.PhDr.Erich Mistrík, Mgr.Halka Marčeková, Patrícia Jariabková, Ľubica Zelizňáková, Arnold Kiss a koordinátorka projektu Saša Broadhurst-Petrovická.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Už je to nejaký ten piatok, čo boli do škôl po celom Slovensku rozposlané brožúrky s príbehmi. Aby si ich deti s učiteľmi mohli prečítať a hovoriť o nich. Diskutovať. Zobrať si príklad. Inšpirovať sa. Lebo deti používajú imitačné učenie. Proste a jednoducho nasledujú, čo vidia. Takže cieľom brožúrky je, aby si deti uvedomili svoju hodnotu, rozvinuli empatiu a všímavosť, dodať im odvahu konať a hlavne ukázať, že pomáhať má význam. Dalo by sa povedať, že sa jedná o netradičnú formu etickej výchovy.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každý rok je projekt Detský čin roka v niečom odlišný. Príbehy detí často reflektujú aktiálne dianie na Slovensku. Príbehy z vidieka a menších miest poukázali na silné medzigeneračné putá medzi členmi rodiny. Narastá počet školských kolektívov s integráciou zdravých a postihnutých detí. Dá sa pozorovať, že deti vedia rozumne použiť nové technológie či sociálne siete pre dobrú vec.

Takisto majú deti možnosť zapojiť sa do detskej poroty. Hlasovanie prebieha v mesiacoch október a november. Detskú porotu si sami organizátori cenia ako najdôležitejšiu súčasť projektu. Ale pozor! Projekt nie je primárne robený ako súťaž, ide o možnosť zamerať detskú pozornosť k pozitívnym hodnotám. V roku 2018 sa do hlasovania zapojilo 40 477 detí. V roku 2019 by v tejto obrovskej detskej porote mohlo byť aj vaše dieťa. Každý jeden žiak môže dať svoj hlas jednému skutku, ktorý považuje za najcennejší v každej zo 7 kategórií. Hlasy rozhodnú, kto získa ocenenie Detský čin roka 2019 na slávnostnom vyhodnotení v mesiaci december.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak sa spýtajte. Spýtajte sa detí, či dostali do školy brožúrku Detský čin. Spýtajte sa, či ich učitelia pracujú s touto brožúrkou. Spýtajte sa svojich detí. Pretože deti sú rovnako hodnotné a cenné bytosti ako my dospelí.

P.S. Ani my dospelí neobídeme nakrátko. Náš názor môžeme vyjadriť v ankete na portáli ĽudiaĽuďom.sk alebo cez webovú stránku DetskyCin.LudiaLudom.sk

Eva Melich

Detský čin roka

Detský čin roka

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občianske združenie Detský čin roka vzniklo v roku 2012 ako pokračovanie Agentúry Poppins, ktorá 12 rokov projekt Detský čin roka organizovala a v roku 2012 zanikla. Detský čin motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha tak deťom a budúcim dospelým zorientovať sa v hodnotách, dáva im šancu pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé. Kľúčové témy príbehov sú hodnota ľudského života, zdravie a choroba, pomoc v rodine, priateľom i cudzím ľuďom, integrácia zdravých a postihnutých, ochrana prírody, zodpovednosť, spolupráca, nezištnosť, spolupatričnosť... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu