reklama

Je priateľstvo dôležité?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, kto je vašim skutočným priateľom, koľko ich máte a či vôbec taká osoba vo vašom živote existuje? Či sa dá ľuďom vo vašom okolí veriť? Či máte priateľov, ktorí sú s vami aj v tých ťažších chvíľach, keď život nie je práve najružovejší? Na koho sa dá spoľahnúť a kto je len falošným väzňom priateľstva? Je láska niečo viac ako priateľstvo? A čo je to vlastne priateľstvo? Určite si mnohí z vás niekedy položili nejednu z týchto otázok s myšlienkou, že niekde v hĺbke duši poznajú na ne odpoveď.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Priateľ je veľmi blízky človek. Priateľ je niekto, kto nás dokáže pochopiť, vypočuje nás a stojí pri nás v tých najťažších chvíľach. Priateľ je prvý človek, ktorý prichádza, keď už celý svet odišiel.

 Priateľstvo je dôvera, schopnosť načúvať, vedieť pomôcť v určitej chvíli a tiež dobre poradiť. Možno by sa to dalo definovať aj takto: „Priateľstvo je ako víno. Čím je staršie, tým je lepšie.” Len časom sa dá zistiť sila priateľstva. Ja si svojich dobrých priateľov vážim.

Možno sa sami seba niekedy pýtate: „ Ako viem, že ten človek, je môj skutočný priateľ? Môžem mu naozaj povedať všetko?” Viem, že v tejto dobe je ťažké nájsť spriaznenú dušu. Ale viete ako sa to hovorí: „V núdzi poznáš priateľa.” Naozajstný priateľ sa vám nikdy neotočí chrbtom. Je tu vždy pre vás. Skúsme si úprimne povedať, koľko máte skutočne dobrých priateľov? Jedného, dvoch možno troch. Myslím, tých ozajstných priateľov. Myslíte si, že to stačí? Veď nezáleží na kvantite, ale na kvalite.

Michaela Detvanová

Michaela Detvanová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje meno je Michaela. Mám trinásť rokov a navštevujem deviaty ročník v nemenovanej základnej škole. Po skončení tohto ročníka by som chcela ísť na Obchodnú Akadémiu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu