reklama

Nožnice na tlačovke.

Nožnice na tlačovej konferenicii Minsterstva financií SR. To sa len tak nevidí. Také úspechy si zasluhujú obdiv, to je minimálne na slávnostné prestrihnutie pásky a chcelo by to aj fľašu šampanského. Však viete akého, no predsa takého s ktorým sa krstia lode, veď všetci sme na jednej lodi (len ako občan dúfam, že sa nevolá Titanic.....). Pre istotu však radšej nie, lebo v krajine kde zúfalý človek sa odhodlá hodiť stoličku z parlamentného balkóna, lebo má pocit, že ho parlament hodil cez palubu sa môže stať všeličo..... . Zle položená otázka novinára, by mohla spôsobiť, že šampanské namiesto boku lode, by poletelo inde a bolo by po slávnostnej chvíli, ktorá mala predznamenávať správny smer, pardon kurz lode menom Slovenská ekonomika. Ťažko je to veru s tou rovnováhou v tomto svete, musím si dávať pozor na to, koľko krát použijem slová ako "sme" a "smer", aby boli v rovnováhe a nikto sa necítil byť diskriminovaný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Nie som v tomto smere(zase ten smer)odborník, ale mal som pocit, ako keby predseda vlády, minister financií si nekládli za cieľ informovať verejnosť o tom čo ju zaujíma, ale dávali dôraz na to, čo chceli oznámiť ľuďom, aby si čoraz viac uvedomili, že sa majú stále lepšie a lepšie. (Dá sa to vôbec ešte stupňovať ?) Ľudia sa majú fajn a sú šťastím celí bez seba. Tak ako to pán premiér výstižne povedal, že pocit z nízkeho príjmu, ktorý občania majú je pocit subjektívny. Objektívne z toho vyplýva, že vďaka tlačovke s účasťou premiéra sa životná úroveň znovu o niečo zvýšila. Ďakujeme všetkým účastníkom a naozaj by si niektorí žurnalisti nemali dávať na seba červené súkno, aby bol v krajine pokoj a hlavne svojimi otázkami nenarušili skvelý vietor v plachtách a smerovanie lode do prístavu prosperity. Viem o čom hovorím, lebo pred vyše dvadsiatimi rokmi sa u nás na Slovensku vyrábali riečno-morské lode. Dnes už je podnik fuč, ale tlačoviek je nepomerne viac. Nech si národ zvyká na to že sa má lepšie. Ešte si musíme pripomenúť povzbudivé slová premiéra SR o nových investíciách, ktoré sa udejú v niektorých automobilkách v smere Bratislava, Trnava a Žilina. Aj keď tu pôjde len o rozšírenie výroby, posuňme to kľudne pred voľbami do polohy investície. Znamená to takisto aj skutočnosť, že smerom na východ od uvedených miest sa ekonomické rozdiely ešte viac prehĺbia. Nožnice medzi tzv.západom a priestorom na východ od automobiliek sa ešte viac roztvoria. Tieto "nožnice" pán premiér vám iste neposlúžia dobre k prestrihnutiu pásky zahájenia cesty k prosperite Slovenska. Na vine nie je rozvoj automobiliek, ten nás teší, ale starosti nám robia hladové doliny, mŕtve mestá odkiaľ boli nútené odísť za prácou do zahraničia celé generácie mladých, obce a mestá plné nezamestnaných, ktorých nezaujíma žonglovanie so štatistickými číslami o nezamestnanosti, ale právom očakávajú zmysluplnú, dôstojnú, primeranú prácu. Za prácu nie almužnu, ale plácu z ktorej by sa dali hradiť aspoň základné potreby človeka. Veľakrát tu ide nie o to ako vyžiť, ale vôbec prežiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nech Boh, ktorý vidí biedu našich ľudí, všetkých rodín čo strádajú, osvieti rozum tých čo vládnu a zbaví ich sebaklamu, že sa majú ľudia za ich vlády dobre. Nech dá im silu slúžiť svojim blížnym, svojim občanom- voličom. Nech ich osvieti Duch Svätý, aby svoje sily a um nepoužívali len na obhajovanie svojich postojov, budovanie vlastnej ekonomickej a politickej moci, ale aby činili to, k čomu boli povolaní. Ak nečinia tak, nech ich občan volič nevolí (z jednoduchého dôvodu: z pudu sebazáchovy) .

Robert Dick

Robert Dick

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Celoživotná láska : Láska k Bohu a všetkým darom, ktoré nám dáva, životu mojich detí, našich rodín a k ľuďom dobrej vôle. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu