Spať na článok
Písmo: A- | A+

Diskusia k článku: O tom, ako nás zabíja tradičná domáca kuchyňa a prečo...

chevron-downchevron-up
Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený predplatiteľ.
Prihlásiť sa
16 príspevkov

  • DSH

    "Tak

    na čo ešte čakáte ?" Lacný, tuctový záver tohoto reklamného textu . A čo pane, vy konzumujete namiesto masla latex a či iné "moderné" pochutiny ? A čo pane,ste presvedčený,že finančne stačí každý Slovák na zaručene "zdravé" potraviny ? A čo pane,ste presvedčený, že rôzne ingrediencie sú bežnému Slovákovi ľahko dostupné finančne ? Nie ,nešpekulujem, ako sa to nedá, skôr špekulujem nad serióznosťou tisícov rád s rôznymi prioritami typu: toto a nie toto , lebo...lebo nie ste prvý, ani posledný s dobrými radami, určite s dobrým úmyslom, všakáno. (Je to iba môj názor, nikomu ho nevnucujem...)
    • Jupo74

      myslím si

      že mnoho slovákov má na to aby si mohli kupovať kvalitnejšie potraviny, no to čo jeme, to sused nevidí. Nové auto či prerábku domu však áno a o to ľuďom ide. Východ slovenska je považovaný za najmenej rozvinutý ale každý stavia, prestavuje, dorába a zdokonaľuje svoje príbytky tak, že je problém zohnať majstrov, keďže všetci majú roboty habadej.
    • joss

      Uplne mimo misy DSH

      Autor sa neusiluje dať presny a konkretny navod kazdemu nevnimavemu a pohodlnemu citatelovi, na to v takomto formate nie je priestor, ale popisat a to urobil vynikajucim sposobom vseobecne zasady ako sa zamysliet nad podstatou drvivej vacsiny chorob a ako preventivne predist jednoduchym a najlacnejsim sposobom zbytocnym rizikam a tym aj ochoreniam. Urobil to podla mna vynikajucim sposobom v sirokom kontexte. Podrobne a doplnkove informacie si moze kazdy vyhladat sam, resp. tak ci tak si ich musi osvojit vlastnymi praktikami a pozorovaniami, takze aj reklamna hodnota vseobecnych informacii je potrebna predovsetkym z pohladu ochotnych na sebe pracovat, ktori doplnkove informacie potrebovat budu. Babka Blašková pekne rozšírila ponuku a ja si spominam na jeden lacny babsky recept damy, z Kysuc ktora do vysokeho veku nevedela co je to choroba, ktory aj mne uz velakrat pomohol restartovat a prestavit metabolizmus. Obycajna niekolkodnova hladovka a pitie cistej vody.
  • slavo68
    Toto je dosť diskutabilné. Niekto sa dožije 80 rokov a niekto 40. Stravovanie môžu mať rovnaké, ale myslím si, že ide aj o genetiku. Dôležitý je aj pohyb a pohoda. Osobne si myslím, že práve ten pohyb a pobyt na čerstvom vzduchu je pre človeka najdôležitejší . Darmo si budete robiť zeleninové šaláty, ak budete pod stresom sedieť 12 hodín v kancelárií. Choroby sú individuálne a majú mnoho príčin.
    • there
      Ale ak sa budes napchavat do staroby samymi cestovinami a pit litre koly, tak ta ani dobra genetika neochrani od diabetes 2 v tom lepsom pripade. V horsom to bude predcasny infarkt, porazka alebo rakovina .... To co do seba roky pchame ma velky vplyv na nase zdravie. Problem je, ze nikto poriadne nevie, co je naozaj zdrava strava. Nutricna veda je este len v plienkacha a kazdy "expert" hovori nieco ine. Je jasne, ze nemozu mat vsetci pravdu, ked si odporuju. V blogu je propagovany vegetariansky (ak nie vegansky) nazor na zdravu stravu. Predpokladam, ze by sa naslo dost biochemikov a nutricnych specialistov s PhD, ktori by mali vazne vyhrady. Napriklad k mnozstvu bielkovin, ktore sa takouto stravou v dostatocnom mnozstve do tela asi nedostanu.
  • inzinier132

    Som v tomto odbore

    totálny laik. Na druhej strane môžem o sebe povedať,že sobášný oblek /mal som 24 rokov/ mi "sadne" aj dnes /67 rokov/ ako uliaty. Pre informáciu Od odvodu /starší vedia o čom hovorím/ až po dnes výška 172 cm a váha /hmotnosť/ 62 kg.............. Pri strave som si nikdy nerobil problémy z toho koľko má to ktoré jedlo kalórií a či je vyprážené a pod. Na druhej strane musím napísať,že som sa narodil na dedine,rodičia mali veľkú záhradu,ktorá v mojom mladom veku bola čo sa ovocia týka v plnej rodivosti a zeleniny sme tiež dopestovali,že občas aj svine jej boli prežraté..............Nemyslím si,že stredomorská strava je jediná,ktorá je dobrá.Veď napríklad také cestoviny či pizza sú tiež z múky a obvykle z tej najkvalitnejšej a pizza je pečená tak isto ako naše makové či orechové záviny. Osobne si myslím,že je to skôr v malej konzumácii ovocia či zeleniny a hlavne čerstvej tepelne neupravovanej zeleniny. Podnes deň je v lete mojou najobľúbenejšou prílohou šalát s jemne nakrájanej cibule,papriky a rajčín.Trochu prisoliť,jemne okoreniť a zopár kvapiek jedlého oleja.A obvykle je tejto prílohy toľko koľko je na hlavnom tanieri mäsa s ryžou či zemiakmi spolu.Samozrejme denne 2 - 3 jablká,opäť tepelne neupravené a ak mi chýba olovrant,tak k nemu aspoň rajčinu. Nechcem nikoho poúčať,ale myslím si,že tá moja stála a dobrá hmotnosť hovorí za veľa.

SME si všimli

Ako CIA hľadala Archu zmluvy – Donald Trump odtajnil dokumenty

Vladimír Benčík

Ako CIA hľadala Archu zmluvy – Donald Trump odtajnil dokumenty

Príbeh ako z thrilleru - CIA na diaľku odhalila polohu Archy zmluvy

  • 4. apr
  • Páči sa: 19x
  • Prečítané: 988x
  • 1
Zavraždený Marek bol stelesnením slušného človeka

Jozef Foltýn

Zavraždený Marek bol stelesnením slušného človeka

Marek Glodič bol ten najslušnejší človek akého som v živote stretol

  • 3. apr
  • Páči sa: 125x
  • Prečítané: 3 214x
  • 4
Včelárske tradície a zvyky na Slovensku

Matúš Radusovsky

Včelárske tradície a zvyky na Slovensku

Bohaté včelárske tradície Slovenska – od historických postupov po súčasné metódy odovzdávané z generácie na generáciu.

  • 26. mar
  • Páči sa: 6x
  • Prečítané: 395x
  • 0
O Západnom brehu...

Dávid Polák

O Západnom brehu...

...alebo o Judei a Samárii, ako tomuto územiu niektorí hovoria, sa veľa rozpráva, ale oveľa menej naozaj vie.

  • 7. mar
  • Páči sa: 17x
  • Prečítané: 1 026x
  • 2
John Portasik (Ján Portášik) - Príbeh (ne)obyčajného človeka

Miloš Majšík

John Portasik (Ján Portášik) - Príbeh (ne)obyčajného človeka

Životný príbeh chalana, potomka slovenských prisťahovalcov do USA, ktorý napriek svojej chorobe šiel za svojím cieľom.

  • 27. feb
  • Páči sa: 43x
  • Prečítané: 2 268x
  • 1
Hlava XXII v štátnom IT

Marcel Rebro

Hlava XXII v štátnom IT

Spolu s "katastrálnym vírusom" skvelá kombinácia ako stráviť pracovný deň v nekonečnom cykle

  • 17. feb
  • Páči sa: 106x
  • Prečítané: 2 139x
  • 2

Hlavné správy zo SME.sk

Nie je to nejaká divočina, hovorí šéf DSS Allianz o použití peňazí z II. piliera na výstavbu diaľnic
Ukrajinci ustúpili, Rusi sa blížia. Vojna sa vrátila do ukrajinského pohraničia
Šírenie najsmrteľnejšej choroby sa môže vymknúť z rúk. Prečo sa tuberkulóza vracia?
Ranný brífing: Smer odmenil odsúdenú za podvody, firmy si nepomôžu ani odchodom
reklama