reklama

Ako sa študuje francúzština v Maroku

Francúzština, francúzština - krásna to romantická reč básnikov! Len škoda, že je taká ťažká... nejeden študent si takto vzdychne, keď si láme jazyk krkolomnými slovíčkami a ľutuje moment, keď sa na to dal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Ale netreba hneď hádzať flintu do žita. Veď sa predsa vždy nájde aj príjemnejšia cesta.... A tak som sa rozhodla opísať výhody štúdia francúzštiny v Maroku.

V Maroku po francúzsky

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, že obyčajný výlet na Saharu v Maroku sa dá spojiť aj so zdokonaľovaním francúzštiny? Áno, počujete dobre. Hoci je Maroko arabská krajina, druhým oficiálnym jazykom je francúzština. A veru, v takom exotickom prostredí tá francúžština ide predsa len lepšie do hlavy.

Obrázok blogu
(zdroj: D.H.)

Študuj v hlavnom meste

V hlavnom meste Rabat je jazyková škola, kde sa okrem francúzštiny dá študovať aj arabčina. Tak veselo do toho! Na porovnanie 2-týždňový kurz francúzštiny (40 hodín) s ubytovaním v rodine v Paríži vyjde okolo 1200 eur, zatiaľ čo v Rabate okolo 700 eur. A to už je riadny rozdiel!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
La Tour Hassan
La Tour Hassan (zdroj: D.H.)

Maroko je lacné

Nebudeme si klamať. Študovať jazyk vo francúzskom Paríži či Nice vie veru prevetrať peňaženku. A v tomto je skvelé práve Maroko, ktoré je výhodnejším na cestovanie aj pre študentov. Jedlo za babku, takisto aj presuny po krajine či kultúrne vyžitie vyjde lacno. A tak namiesto dvoch týždňov na suchej bagete v Paríži si môžete predĺžiť pobyt aj na mesiac a spoznávať ďalšiu kultúru.

Bouregreg
Bouregreg (zdroj: D.H.)

Ako sa naučiť variť marocký čaj

Život v marockej rodine je určite skvelá voľba pri výbere ubytovania. Okrem toho, že je študent nonstop vo francúzskom jazykovom móde, nalepí sa naňho aj dačo z arabčiny a dostane sa viac do hĺbky fungovania v marockej rodine. Jasné, vyžaduje to dávku ovládania a prispôsobovania, ale ten zážitok je nenahraditeľný! Sŕkať mätový čaj, ktorý vás naučil variť sused pri pohľade na oceán z terasy starého mesta je jeden z momentov, ktorý vám vyčaruje úsmev na tvári aj dávno po vašom odchode.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Medina
Medina (zdroj: D.H.)

Keď koreniny nesadnú

Výhoda bývania v rodine je aj v hygiene. Marocká kuchyňa je veľmi chuťovo výrazná a zároveň hygienický štandard nie je až tak vysoký, to však neplatí pokiaľ človek býva u domácich. Okrem toho domáci odporučia, kam sa ísť najesť či čomu sa radšej vyhýbať. Pripraviť sa však treba, že koreniny dajú zabrať aj tomu najodolnejšiemu žalúdku. 

Tajine
Tajine (zdroj: D.H.)

Sama baba v arabskom svete 

Ani pri cestovaní nie je vždy všetko ružové a najmä opatrnosť treba zvýšiť, keď dievča cestuje samé. Všetky katastrofické scenáre na ktoré ma pripravovali som zamietla pod koberec kvalitnou prípravou. Zabezpečila som si kurz a ubytovanie cez overené agentúry a pustila sa do sveta. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Domáci Maročania svoje „mimomarocké deti“ strážia ako oko v hlave a dávajú veľký pozor, aby sa cítili dobre, bezpečne a boli stále najedené. Okrem toho je Rabat rozvinutý, čo sa týka aj dopravy v meste, a tak nie je problém dostať sa až pred vchod domu aj po zotmení

Tak prajem príjemné štúdium! 

Medina
Medina (zdroj: D.H.)
Dominika Hagarova

Dominika Hagarova

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Cestovateľka a spoluzakladateľka vzdelávacieho projektu NOtrouble GOtravel, ktorý sa zameriava na zodpovedné a udržateľné cestovanie. Zoznam autorových rubrík:  CestovanieNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu