reklama

Protest proti zákazu zhromaždenia v Rači

Pôvodne som plánoval tráviť dnešný podvečer inak, ale drzosť, s akou smerácko-snsácke vedenie mestskej časti Bratislava - Rača zakázalo protestné verejné zhromaždenie, ma prinútila zmeniť plány. O šiestej budem v Rači. S červenou páskou na ústach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (79)
Obrázok blogu

Na Námestí Andreja Hlinku dnes politická špička Rače, tvorená dvoma koaličnými poslancami NR SR - starostom Jánom Zvonárom zo Smeru a vicestarostom Rafaelom Rafajom zo SNS, bude odhaľovať Pamätník Andreja Hlinku. A prísť má aj sám Jána Slota. Michal Drotován plánoval na susednej Detvianskej ulici v tom čase protestovať proti plytvaniu verejnými financiami. Starosta Zvonár mu zhromaždenie zakázal, hoci ho oznámil skoro pred troma týždňami. Najprv 12 dní čakal, potom upozornil zvolávateľa na formálne nedostatky jeho oznámenia (hoci to mal urobiť bezodkladne) a nakoniec zhromaždenie zakázal, hoci na to nemal zákonné dôvody. V čase, keď bolo nereálne domôcť sa nápravy na súde.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes sme s Michalom Drotovánom opravný prostriedok proti zákazu zhromaždenia doručili súdu. Ale mám pocit, že dodatočne ukázať starostovi, že porušil zákon, nestačí. Preto prídem dnes o 18:00 na Námestie Andreja Hlinku a na protest proti zákazu zhromaždenia budem mať ústa prelepené červenou páskou. Kto by chcel proti obmedzovaniu slobody prejavu protestovať tiež, rád mu s tým pomôžem. Červenej pásky mám dosť a od pol šiestej sa budem zdržovať na Detvianskej ulici pred bývalým kultúrnym domom Račan. Tam, kde sa malo konať zakázané zhromaždenie Michala Drotována. Ja tam budem, pochopiteľne, úplne individuálne. A teším sa na všetkých, ktorí tam úplne individuálne prídu tiež.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je neprípustné, aby boli v Bratislave 20 rokov po Novembri 1989 z politických dôvodov zakazované verejné zhromaždenia. Je neprípustné, aby si samospráva robila zo zákona o zhromažďovacom práve trhací kalendár a prekrúcala ho v snahe znemožniť občanom slobodne prejaviť svoj názor.

Ondrej Dostál

Ondrej Dostál

Bloger 
  • Počet článkov:  223
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Predseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) a poslanec NR SR (klub SaS). Vo voľbách do NR SR kandidujem ako jeden zo štyroch kandidátov OKS (Radovan Kazda (č. 20), Juraj Petrovič (č. 32) a Zuzana Aufrichtová (č. 101)) na kandidátnej listine SaS. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaBratislavaSmrteľne vážneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu