reklama

Nočná Markíza s Chaplinom

Dnes (10.11.2006) bude nočný program na Markíze patriť jednému z najväčších a najgeniálnejších komikov sveta Charliemu Chaplinovi. Hrajú totiž film Chaplin z roku 1992. Tento životopisný film začína o 3:00 hod.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Je to neskoro, tak odporúčam nažhaviť videorekordéry alebo v technickejších rodinách DVD rekordéry. Film má mať 139 minút plus samozrejme nejaké tie reklamy.

Charlieho Chaplina výborne stvárnil Robert Downey Jr., ktorý bol za tento herecký výkon nominovaný na Oskara. Na Oskara z tohto filmu bola nominácia aj do kategórie "výprava" a do kategórie "hudba". Film pojednáva prakticky o celej Chaplinovej kariére. Začiatok filmu ukazuje Chaplina ako malého chlapca, ktorý občas dostane malú rolu v malom divadle (aj jeho rodičia boli herci). Chaplinovu matku hrá Geraldine Chaplinová - jeho skutočná dcéra. Ako 21 ročný odchádza mladý Chaplin do USA, kde naštartuje svoju úspešnú kariéru.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vo filme sú spomenuté všetky významné udalosti pestrého i ťažkého života tohto herca. Jeho "zoznámenie" sa s klobúkom, paličkou i veľkými topánkami, založenie firmy United Artists, jeho vzťahy so ženami ale i obvinenia a prenasledovanie zo strany štátnej moci USA. Uvidíme nástup zvukového filmu (film Diktátor), návštevu Londýna i povojnové účinkovanie (to už býval Chaplin vo Švajčiarsku).

Film úspešne režíroval skúsený Richard Attenborough, ktorý jednoducho vedel ako na to. Vo filme je stvárnených niekoľko známych historický postáv ako Mack Sennett, Mary Pickfordová a podobne. Filmom sa vinie nádherná hudba Johna Barryho.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čiže odporúčam pozrieť (alebo nahrať) tento film, je to naozaj veľmi pekný a ľudský príbeh "tuláka" Chaplina. Dnes v noci o 3:00 hod.

Milan Dubek

Milan Dubek

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Pracovne sa venuje informačným technológiam v oblasti technickej podpory u používateľov operačného systému Windows. Rád sa zaoberá rôznymi programami typu freeware a možnosťami ich využitia. Mimo týchto IT tém má rád históriu, knihy a filmové umenie. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťTechnológieZábavaVedaMédiaFotografieAuto-motoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu