reklama

Postup po výhre jackpotu v lote

Tuto stredu jackpot v prvom ani v druhom ťahu hry loto nepadol a tak v nedeľu alebo v deň niektorého nasledujúceho žrebovania čaká na výhercu vyše 70 miliónov v druhom ťahu (v prvom ťahu asi o polovicu menej). Čo by mal výherca spraviť po kontrole tiketu keď zistí, že práve on má tých šesť čísel?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (41)

Predstavme si situáciu v nedeľu večer v typickej slovenskej rodine. Deti sú v kine ( na koncerte), manželka práve doumývala riad a s úsmevom nesie do obývačky k televízoru jednohubky (večera bola slabá a treba sa poriadne najesť). Chlap si pohladí brucho, otvorí pivo a vytiahne tiket lota na kontrolu. Na prvý pohľad tuším sedí všetkých šesť čísel! No to je bomba. Tiket pre istotu kontroluje aj manželka. Naozaj, je to pravda. Máme 78 miliónov! Čo teraz?

Naozaj dobrá otázka. Tu navrhujem dodržať tzv. jackpot desatoro:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1) Okamžite vypnúť mobilné telefóny a zachovať kľud. Pri nečakanom telefonáte by ste sa totiž mohli zo šoku prerieknuť. Taktiež nepiť alkohol a správať sa ticho. Nerobiť žiadne (unáhlené) závery.

2) Tiket uložiť na nenápadné miesto - najlepšie do nejakej knihy napr. na stranu 100 (nie do knihy z požičovne) a knihu uložiť na najvrchnejšiu poličku dozadu. Doporučujem zapamätať si názov knihy.

3) Otvoriť si minimálne v troch až štyroch bankách účty a samozrejme o výhre s nikým nehovoriť a ani nič nenaznačovať. V práci si zobrať dovolenku alebo neplatené voľno.

4) Vybrať všetky doterajšie úspory, zobrať doklady a nutné osobné veci a presťahovať sa do nejakého nenápadného hotela a tváriť sa, že ste na dovolenke. Na ten účel noste fotoaparát.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5) Čas v hotelovej izbe venovať stratégii ďalšieho bývania (kúpa bytu, domu). Pôvodný byt sa po krátkom čase predá aj zo zariadením. Tým pasívne vysvetlíte aj časť peňazí, ktoré budete mať.

6) V žiadnom prípade nekupujte nič drahé, nápadné a vôbec nie na úver. Treba vydržať. Na verejnosti sa správajte sa úplne normálne, nič neoslavujte. Nepoužívajte taxík.

7) Treba si rozmyslieť, koho z rodiny a priateľov zainteresovať do výhry a koľko im z nej dať peňazí (to budú prirodzene očakávať). Spravte si rozpis a nezabudnite na charitu.

8) Nezabudnite, že lehota na výber výhry je 35 dní. Vy výhru vyberte asi za štyri týždne po žrebovaní a to v strede týždňa asi o desiatej dopoludnia. To je najmenej nápadný termín.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

9) Pri výbere výhry hovorte čo najmenej, nepozerajte do bezpečnostných kamier, používajte vlastné pero, nenechávajte otlačky prstov na sklennom povrchu a vôbec tvárte sa akoby nič.

10) Pri odchode zo spoločnosti Tipos sa okamžite odhláste z hotela, presuňte sa minimálne 200 km do iného mesta a tam sa ubytujte v inom hotelovom zariadení. Začnite realizovať kúpu nového bytu (bod 5) - vašej milionárskej základne.

A ešte poznámka na koniec: vyhrať jackpot nie je šťastie ale bremeno veľkej zodpovednosti.

Milan Dubek

Milan Dubek

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Pracovne sa venuje informačným technológiam v oblasti technickej podpory u používateľov operačného systému Windows. Rád sa zaoberá rôznymi programami typu freeware a možnosťami ich využitia. Mimo týchto IT tém má rád históriu, knihy a filmové umenie. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťTechnológieZábavaVedaMédiaFotografieAuto-motoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu