reklama

Záporné SMS-ky pre finalistov SuperStar

Súčasný systém hlasovania SMS-kami v súťaži SuperStar sa mi nezdá objektívny a pokladám ho za jednostranný a nedokonalý. Mám na mysli to, že hlasy pre finalistov sú len tzv. kladné - plusové. Čiže hlasy sa posielajú len tým obľúbeným spevákom o ktorých chceme aby postúpili. Je toto v poriadku?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Myslím, že nie. Tento systém totiž nahráva aj takým súťažiacim, ktorí majú dosť silnú základňu fanúšikov a tá ich drží nad vodou. Ale čo ak existuje aj početná skupina potencionálnych hlasujúcich, ktorá by daného finalistu už nechcela v ďalšom kole vidieť. Typický príkladom tohto systému je súťažiaci Mikla, ale aj ďalší. Teraz má divák len jedinú možnosť a to posielať hlasy súperom svojej antihviezdy.

Napriek tomu by som terajší systém hlasovania ponechal prakticky bez zmeny a zároveň by som pridal možnosť hlasovania za toho finalistu, o ktorom si myslím svoje - teda že je na vypadnutie. Takýto hlas by bol záporný a mal by rovnakú váhu ako bežný kladný hlas. Tieto mínusové hlasy by sa jednoducho odpočítavali od hlasov "za" a konečný počet hlasov by bol rozdiel kladných a záporných SMS-iek.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tento systém sa mi vidí ako spravodlivejší pre súťažiacich a aj hlasujúcich a predpokladám, že by prišlo aj viac SMS-iek a zainteresovaní by aj viac zarobili. Zrejme by sa zvýšila hladina zábavy, ak by niektorý spevák dostal v súčte mínusový počet hlasov. To by mu do spevu nebolo.

Podotýkam, že ja som zatiaľ neposlal ani jeden SMS hlas a ani tak nemienim spraviť. Ale ak by boli tie záporné hlasy k dispozícii, tak veru asi by som zobral mobil do ruky...

Milan Dubek

Milan Dubek

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Pracovne sa venuje informačným technológiam v oblasti technickej podpory u používateľov operačného systému Windows. Rád sa zaoberá rôznymi programami typu freeware a možnosťami ich využitia. Mimo týchto IT tém má rád históriu, knihy a filmové umenie. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťTechnológieZábavaVedaMédiaFotografieAuto-motoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu