reklama

NOVÁ POMOC PRE VYSOKÉ TATRY

Podľa najnovších informácií nebude na obnovu zničeného lesoparku Vysokých Tatier potrebné čakať 50-70 rokov, ako sa pôvodne predpokladalo. Čas nutný na rekonvalescenciu lesa bude oveľa kratší vďaka mohutnej pomoci nadšenej mládeže z rôznych krajov starej dobrej Európy. A to pritom nie je všetko. Mimovladná organizácia Obnovme si svoje Tatry na dnešnej tlačovej konferencii vytiahla z rukáva ďalší tromf.  Kým krásní mladí Európania pomôžu polámané veľhory vyčistiť, odpoveď na otázku, ako čo najefektívnejšie zabezpečiť výsadbu nových drevín, sa dlho považovala za otvorenú. Po dnešnom zverejnení informácie si však môžeme spokojne vydýchnúť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Svetoznámy cestovateľ, spisovateľ, štátnik, egocentrický maniak, múzejník, hudobník a v neposlednom rade aj záhradkár sa rozhodol vo veľkom štýle pokračovať vo svojej obľúbenej výsadbe stromčekov.

 Keďže mi bolo nevďačnými voličmi znemožnené osobne sa podielať na zveľaďovaní Prezidentskej aleje v Grassalkowichovej záhrade, ako náhradné miesto na výsadbu som si vybral práve Tatry, uviedol bývalý prezident pre tlačovú agentúru. Som rád, že spojím príjemné s užitočným a popri ukojeniu svojej túžby prispejem k obnove prírodného a národného klenotu, pokračoval.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Schuster plánuje osobne vysadiť do októbra tohto roku 30 000 stromov, pričom každá drevina by niesla meno po žijúcich, či nežijúcich prezidentoch, kráľoch, cisároch, pápežoch, predsedoch Krajských ústredných výborov a Wuppertalských primátoroch.

 Zvyšné dva mesiace v roku by sa chcel venovať tenisovým cvičeniam (osobitne backhand), výkonu funkcie dozora pri výrobe tohoročnej drienkovice a taktiež by rád napísal knihu o svojich zážitkoch z letnej výsadby pod názvom Neštítme sa štítov.

Ľuboš Ďurič

Ľuboš Ďurič

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu