Jedlo obstojné, obsluha ako v spomalenom filme...

Ako sa za hodinu nestihnete najesť v jednej Bratislavskej reštaurácii...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Občas sa stane že pracujem v istom obchodnom centre v Dúbravke. Keď som tu celý deň tak aj vyhladnem a je tu reštaurácia kde robievajú menu. Nestrieda sa tak často a tak sa tam dá chodiť pomerne často. Čo ma tu ale takmer vždy rozčúli je obsluha. Nie že by boli čašníci vulgárny, alebo také čosi, ale ich rýchlosť prekoná aj chromý slimák...

Väčšina pracujúcich ľudí má na obed polhodinovú prestávku a ak ich zamestnávateľ nečaká so stopkami v ruke, tak prípadne aj nejakú tú minútku naviac. V iných zamestnaniach som bol zvyknutý na to, že keď si dám menu, tak to do tej pol hodinky stíham a ešte mi ostávali aj nejaké minútky. Tu ale keď dojdem tak najskôr sa musím 10 minút sústredene pozerať na čašníka kým si ma vôbec všimne, potom si konečne môžem objednať a on to po ďaľších desiatich minútach ide objednať do kuchyne. Vždy som čašníkov aj tak trošku obdivoval, že si to všetko zapamätajú a ako odnesú aj 5, 6 tanierov plných jedla naraz, tu ale nie. Keď zoberie tri tak je to úspech a to ešte pomaly. Nehovorím, že čašníci si nezaslúžia úctu, ale tu... Prejde asi 35 minút od môjho vchodu do reštaurácie a konečne mám na stole polievku. Je dobrá, kuchára treba pochváliť, keď ju dojdem, stíhal by som aj cigaretku keby som fajčil (medzi ňou a hlavným jedlom). Nejem nejako dlho a tak po desiatich minútach mám zjedené a o niečo neskôr aj odnesené, čaká ma však ešte 10 minútová prestávka kým mi dojde účet...

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to ani nehovorím o tom, koľko času tu strávim ak je náhodou v menu akurát niečo na čo nemám chuť a vyberiem si z jedálneho lístku. Hodinka aj pol je málo. Ako som už spomínal, jediný kto tu naozaj robí je kuchár a druhý kuchár ktorý robí v peci pizzu. Čašníci sa bežne rozprávajú aj 10 minút bez toho, aby sa vôbec pozreli na stoly, či netreba niečo doniesť, odniesť, alebo objednať. V niektorých reštauračných zariadeniach kuchár zvoní na zvonček keď má niečo hotové a prpravené na odnesenie, tu som napočítal 12 zazvonení kým sa vôbec personál pozrel smerom na kuchyňu.

Ak budete v Dúbravke a budete sa chcieť najesť dobre, tak si kľudne zájdeite do Reštaurácie Saratov, ale ak sa ponáhlate, tak sa jej zdaleka vyhnite...

Dušan Kubány

Dušan Kubány

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, muž, 25 rokov, Bratislava Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEkonomikaZaujímavostiKomunikáciaSvet IT

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,087 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

146 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu