reklama

metodické školenie pre debilov

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ak sa chce našinec pozerať na náš futbal, náš hokej, alebo náš..

Môže.

Žiaľ, väčšinou vo vysielaní Slovenskej televízie.

Čo je od určitého času dosť tristný zážitok.

Lebo očakávane potešenie dokonale znivočí niekoľko krikľúňov, ktorí si komentovanie akejkoľvek športovej disciplíny, mýlia s metodickým školením pre debilov.

Aby bolo jasné.

Tí krikľúni nie sú ožratí fanúšikovia. Ani sfetované decká. Ani susedia s mocnými hlasmi.

Tí vyhlásení krikľúni sú športoví redaktori, prípadne ďalší prísediaci - tzv. športoví experti našej milovanej verejnoprávnej televízie.,

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Len na okraj. Keď si uvedomím, že za to, čo títo machri verejne predvádzajú, nedostanú kopanec do zadku, ale honorár.

Ide ma rovno poraziť.

Pochopiteľne, že už najmenej tisíckrát ma napadlo vypnúť zvuk. A hneď ako som to urobil, okamžite mi poriadne odľahlo. Ale zároveň mi zrazu začalo niečo chýbať. A to niečo.. bola tá správna aróma a korenie, ktorú vytvárajú nadšené a rozhorčené divácke reakcie, hvizdot rozhodcovských píšťaľ a zvuky zo zákulisia, ktoré nám približujú ruchove mikrofóny.

Takže je celkom prirodzené, že za chvíľu to vzdám. A zas si pustím zvuk. Čo mi však okamžite dokonale otrávia vyvreskujúce kreatúry.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vážený pán verejnoprávny riaditeľ.., nemalo by sa pri výbere budúcich športových komentátorov hľadieť aj na zafarbenie hlasu? Povedzte prosím, prečo ja - pozerač, ktorý každý mesiac disciplinovane platí určený poplatok a prispieva zo svojich daní na nekonečné dotácie ďalších a ďalších reorganizácií štátnej televízie, musím namiesto príjemného a melodického zvuku, počúvať akýsi čudesný pubertálny škrekot?

Naozaj nerozumiem, prečo tým do seba zahľadeným šašom už konečne niekto po firemnej linke nepovie, že hlavnými účastníkmi toho matchu nie sú oni.

Ale futbalisti, hokejisti, hádzanári, volejbalisti, basketbalisti...a..

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vysvetlite mi prosím, prečo namiesto vyslovene nenápadného popisu situácie, ktorý má iba dotvárať celkový obraz hry. Akýsi uvrieskaní kreténi neustále vedú svoj únavný mono-dialóg s hráčmi, s trénermi a s rozhodcami, na ktorý nie je nik zvedavý?

Prečo nám donekonečna únavne objasňujú, čo dotyčný hráč práve mienil urobiť, aj keď mu to momentálne nevyšlo - ale!! keďže my diváci sme asi slabý na hlavičku, tak nám pre istotu prezradia aký mal ten hráč dobrý úmysel, ..že síce ten center letel o sto metrov ďalej ako mal, ale.. keby neletel.. Dej hry sa medzitým už dávno preniesol kdesi úplne inde. Nášmu populárnemu športovému komentátorovi je to však šumafuk. On predsa musí dopovedať svoju interesantnú myšlienku. A to aj napriek tomu, že za ten čas, čo nás zaplavuje svojimi nasprostastými výlevmi, padli tri góly, skončil sa prvý polčas a začala sa tretia svetová vojna!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a čo!?! Hlavná vec, že nám dopovie svoj postreh, ktorý je taký aktuálny ako minuloročný novoročný prejav bývalého prezidenta Gašparoviča.

A prečo, prizvaní športoví experti donekonečna drístajú o taktike, metodike a stratégii? Koho to zaujíma? Prečo toho vychýreného futbalového špecialistu, čo s takou láskou používa cudzie slová, v ktorých sa ten nešťastník vždy tak domotá, že hoci zápas sa už dávno skončil, on naďalej a stále v komplikovanejších a komplikovanejších zložitých súvetiach, donekonečna trepe a trepe a trepe. A trepe preto, lebo sa rád počúva!

Vysvetlite mi prosím, čo majú znamenať tie idiotské poznámky.. o navlas podobnej futbalovej situácii v roku 1987, 1998, alebo na majstrovstvách sveta v roku 2002?

Krucinál!! Prečo, keď sedím pred televíznou obrazovkou, pri týchto vychýrených športových komentátoroch a vyhlásených športových kapacitách sa necítim ako na hokeji alebo na futbale. Ale ako na metodickom školení pre debilov?

Vážený pán riaditeľ. Keď sa už rozhodnem pozerať na nejakú športovú disciplínu. Netúžim po zvýšení tlaku. Ani po záchvate zúrivosti. Chcem zábavu. A možno aj určité fandovské vzrušenie. Takže ma ani najmenej nezaujímajú vnútorné pocity a akékoľvek nasprostasté úvahy vašich utáraných zamestnancov.

Prosím, pokúste sa ma pochopiť. Je večer. Sedím v kresle. A fakt, že cvaknem diaľkovým ovládačom znamená len toľko, že si chcem odpočinúť.

Namiesto toho ma ide roztrhnúť od jedu. Lebo musím počúvať ukvákaných exhibicionistov s mutujúcimi hláskami, ktorí sa domnievajú, že páni Gáborík, Hamšík, Škrtel, Kucka, Višňovský a Hosa sú len doplnkové "křoví".

Kým oni sú hviezdy prvej veľkosti, čo mi všetko dopodrobna vysvetlia.

Dušan Tóth

Dušan Tóth

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Celý profesionálny život som pracoval ako geodet v oblasti pamiatkovej starostlivosti. Počas mojej "kariéry" som aj s kolegami zameral a zdokumentoval desiatky pamiatkových objektov, aj archeologických, stavebno-historických a reštaurátorských výskumov, po celom Slovensku. Práve vďaka neustálemu cestovaniu a služobným cestám nebol môj život nudný, ale skôr naopak. Vo voľných chvíľach, ktorých nebolo mnoho, zabával som sa písaním...ehm...básničiek a krátkych postrehov. Teraz, už ako úbohý penzista - na pokraji.., mám omnoho viac času, takže sa tejto svojej "mladíckej úchylke" konečne môžem naplno venovať. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu