reklama

Európan

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)


 Kým si Nováček mrmlal pod nosom, niečo v tom zmysle, že na celú Európsku úniu, aj s jej pošahanou legislatívou sa môže akurát vysrať..
 Tak som sa iba ironicky pousmial. 
 Ale keď začal na celý lokál vyvreskovať, že je len otázkou času, kedy Brusel zmení svoj pôvodný názov Bruxelles, na Buzerant-city!! A keď to ešte doplnil dôvernou informáciou, že po odklepnutí tajného dodatku libanonskej zmluvy, aj na to najmizernejšie miesto v Európskej administrative bude predpísaná teplo-liberálna kvalifikácia s povinným zatratením kresťanských ideálov a milovaných národných tradícii.
 Tak to som už nedokázal mlčať.
 "Nováček," prísne som sa spýtal, "vy ste niečo ako konzervatívny Euroskeptik!?!"
 "Odkedy som sa dozvedel, že nám Brusel zarazí sexuálne obťažovanie, tak áno!!" zlostne odvrkol Nováček.
 "U vás - v KDH sa se-xu-ál-ne obťažuje?" naprázdno som preglgol a veľa nechýbalo, aby som sa nezadusil od prívalu slín, ktoré som zrazu nestačil prehltávať.
 "Samozrejme, že sa u nás sexuálne obťažuje!" pyšne vypálil Nováček a chlipne sa pozrel servírke do výstrihu.
 "Nováček, vy chcete povedať, že vo vašom zamestnaní sa páchajú odporné nechutnosti, ktoré zaváňajú sexuálnou zvrátenosťou?!?" rozhorčene som skríkol, a v duchu som sa modlil, aby bacuľatá servírka zostala vo zvodnom predklone aspoň do záverečnej.
 "Začína sa to hneď ráno!" pyšne vypálil Nováček.
 „Už ráááno??“ okúzlene som zašeptal a ani neviem prečo, zrazu som videl moju milovanú manželku, ako s hrôznostrašnými natáčkami vo vlasoch a v akejsi plaveckej čiapke, z ktorej trčia hroty špicatých antén, namrzene šuchce po vyleštenej dlážke a striedavo trieska dverami a jedovato zazerá na celý svet, lebo na zrkadlovo vyblýskanej dlažbe v kuchyni objavila dve neslušné omrvinky.
 „Len čo každé ráno vkročím do svojej kancelárie..“
 "Nováček, čo sa stane, keď každé ráno vkročíte do svojej kancelárie?"
 „Ráno je to najlepšie," zrazu s láskyplnou nostalgiou v hlase zaspomínala stará Blažková. "Keď som si za mlada mohla vybrať medzi kunčaftmi.. buď nočnú moru alkoholickej impotencie, spojenú s desiatimi fackami a monoklom pod okom, alebo rannú psychickú traumu hysterického odkvecnutia. Tak som vždy uprednostnila činorodého intelektuála s rannou psychickou traumou.“
 "Nováček," namrzene som zopakoval, " čo sa stane, keď každé ráno vkročíte do svojej kancelárie?"
 "To čo včera, predvčerom, pred týždňom a pred mesiacom!" vystatovačne sa nafúkol ten odporný smilník.
 "A to je čo?"
 "Diabolské erotické tornádo a šialená živočíšna žiadostivosť, ktorá ma zbaví akýchkoľvek stupídnych civilizačných zábran!"
 "Nie!?!" pobúrene som skríkol, a mal som čo robiť, aby som sa nevrhol na nič netušiacú servírku.
 "A to nie je všetko," vyzývavo sa zachechtal Nováček. "Lebo skutočné eldorádo divokých sexuálnych radovánok ma čaká až potom, keď moja nadržaná super-sexi-sekretárka zamkne dvere kancelárie."
 "Eldorádo??“ závistlivo som zapišťal. "Preboha, aké Eldorádo?"
 "Hovoríte, že vaša nadržaná super-sexi-sekretárka zamkne dvere kancelárie?" stará Blažková pochybovačne pokrútila hlavou.
 "Cha-cha-cha," rozosmial sa Nováček.
 "Nováček, a čia je tá super-sexi-sekretárka, čo zamkne dvere kancelárie?" stará Blažková neúprosne pokračovala v inkvizičnom výsluchu.
 "Predsi, moja," pohŕdavo odfrkol Nováček.
 "Vaša?? A odkedy majú noční strážnici na bitúnku sekretárky? A ak sa dobre pamätám, aj z bitúnku vás okamžite vyhodili, lebo už po dvoch dňoch vás nachytali, ako kradnete bravčové črevá."
 "Podľa mňa, postaviť sexuálne obťažovanie mimo zákon, je nemiestne zasahovanie Bruselu do našich staro-slovenských zvykových práv," rozvážne odpovedal Nováček.
 "To máte svätú pravdu!" svorne prikývli podgurážení kunčafti pri stole.
 "A to je iba začiatok" pochmúrne zaprorokoval Nováček. "Lebo, ak to takto pôjde ďalej.."
 "Nováček, čo sa stane, ak to takto pôjde ďalej?"
 "Najprv nás pripravia o Cyrilo-Metodské duchovné dedičstvo!!" so slzami v očiach skríkol bývalý podpredseda SNS Rafael Rafaj, a zo zvyku sa o dušu rozbehol do Národnej rady, podpísať svojho ožratého šéfa.
 "A len čo sa poddáme a zavrhneme hlaholiku, všetkých nás liberálne pohomosexuálčia!" okamžite zakontroval Anton Chromík.
 "A to aj vtedy, keď sa dáme preventívne zaočkovať u doktora Rakúsa?" ustarostene sa spýtala stará Blažková.
 "Práve vtedy!" zasvätene odvetil Nováček.
 "Chcete tým povedať," stará Blažková sa zamyslene pozrela na Nováčka, "že po našom, vyslovene neuváženom vstupe do Európskej únie a Schengenského koncentráku, nás čaká, ešte niečo horšie ako je Euro a ateistická Euro-ústava?"
 "Niečo, podstatne horšie!"
 "Keď hovoríte podstatne horšie, tak myslíte na poslednú direktívu Európskej komisie, podľa ktorej sa obyvatelia pristupujúcich krajín budú určité prechodné obdobie rozmnožovať delením?"
 "Presne tak. Lebo práve vďaka tomuto teplošskému rozhodnutiu prídeme nielen o potešenie zo sexuálneho obťažovania. Ale aj o to, čo tí bruselskí sráči nikdy nemali."
 "A to je čo!?!" bojovne zarevala celá krčma.
 "Predsi.. výnimky z rytmického krátenia!"

Dušan Tóth

Dušan Tóth

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Celý profesionálny život som pracoval ako geodet v oblasti pamiatkovej starostlivosti. Počas mojej "kariéry" som aj s kolegami zameral a zdokumentoval desiatky pamiatkových objektov, aj archeologických, stavebno-historických a reštaurátorských výskumov, po celom Slovensku. Práve vďaka neustálemu cestovaniu a služobným cestám nebol môj život nudný, ale skôr naopak. Vo voľných chvíľach, ktorých nebolo mnoho, zabával som sa písaním...ehm...básničiek a krátkych postrehov. Teraz, už ako úbohý penzista - na pokraji.., mám omnoho viac času, takže sa tejto svojej "mladíckej úchylke" konečne môžem naplno venovať. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu