reklama

Prečo?

Korene teroru tvorí moslimský klérus.  Vnútorná a vonkajšia bezpečnosť, spolu s prerozdelovaním zdrojov, sú základné funkcie štátu . Každého štátu. Demokratického aj islamského štátu. Sme svedkami konfliktu kultúr.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Paríž, piatok 13 - teho. Islamskí teoristi vyvraždili 128 osôb, 300 zranených. Zdesenie ľudí v uliciach Paríža. Množstvo reakcíí politikov , vrátane predstaviteľov Iránu, Pakistanu, Saudskej Arábie, Turecka. Zásadná reakcia moslimského klérusu? Žiadna. Reakcia ajtolláha Alí Chameneího? Do nedele žiadna. Zasievači teroru sú moslimskí radikálni duchovní . Oni sejú semeno nenávisti. Pretože sa boja straty vplyvu a moci.

 Vznik islamského fundamentalizmu sa odvíja od porážky Osmanskej ríše v I. svetovej vojne, a rozdelenie územia medzi víťazov. Palestínu získala Veľká Británia. Postupne si tam európski židia kupovali od moslimov pôdu, aby sa tam mohli usadiť. Následne medzi nimi začali vznikať ozbrojené konflikty. Moslimskí Palestínci hovoria že , prečo oni majú platiť za európske hriechy, a prečo mali prísť o svoju pôdu kvôli tomu, aby sa dostalo židom odškodnenie za to, že ich európski kresťania perzekuovali, a muslimovia ich v minulých storočiach neprenásledovali. V 1948 vyhlásili židia nezávislý štát Izrael. Arabskí susedia Izrael niekoľko krát napadli a vždy prehrali. Muslimovia svoju porážku pripisujú americkej pomoci Izraelu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ajatolláh sajjid Chomejní označil USA za veľkého satana a úhlavného nepriateľa islamu, a to preto, že kultúra, ktorú USA prezentujú, je úhlavným nepriateľom moslimskej kultúry a náboženstva. Obyčajní islamskí fundamentalisti tento názor zdieľajú. 

Mnoho mladých moslimov je vďaka internetu vystavených vplyvu americkej kultúry , a preto hrozí spochybnenie muslimských spoločenských pravidiel. 

Korene teroru tvorí moslimský klérus. Prostredníctvom mešít šíria názor, že kultúra, ktorú Západ prezentuje, je úhlavným nepriateľom moslimskej kultúry a náboženstva. Tvrdia to, pretože sa boja, že ich spôsob života može byť pod vplyvom západnej kultúry ohrozený. Na základe tohto tvrdenia konali a konajú aj Bin Ladin, Al Kaida či ISIL. A konajú teror .

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vnútorná a vonkajšia bezpečnosť, spolu s prerozdelovaním zdrojov, sú základné funkcie štátu . Každého štátu. Islamský klérus bráni bezpečnosť svojich štátov útokom na západný spôsob života. 

Štáty Európskej únie sú taktiež povinne brániť našu bezpečnosť a náš spôsob života. Všetkými možnými prostriedkami. Silou aj diplomaciou. Tak, aby naša bezpečnosť ostala zachovaná.

Eduard Nemec

Eduard Nemec

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Absolvent TU Košice z roku 1994 ako Konštruktér stavebných strojov. Pravicovo zmýšľajúci a liberál. Športovec. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu