Džatky sú láska (uvádzame na želanie zástupcov istej mimovládky)

Spišskú regionálnu pochúťku by dokázali pripraviť aj reprezentanti zahraničných mimovládok s ušľachtilou činnosťou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Potrebujeme tieto špeciálne ingrediencie: Zemiaky, múku a kus slaniny, hoci je to jedlo chudobných.

Príprava: Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme vodou, aby boli zakryté, osolíme, dáme variť, zlejeme vodu, hoci sa dá použiť napríklad na fučku s cibuľou, a džatky dokončíme tak, že k nim pridáme múku a spolu celú masu pogniavime. Celkom na záver pokrajáme nadrobno slaninu, opečieme ju na panvici a s výpekom vylejeme na džatky.

Džatky môžeme vytvarovať do tvaru guľôčok a popíjame k nim sladké alebo kyslé mlieko.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na Slovensku robievame aj džatky spišské, džatky na sladko, džatky s bryndzou, džatky východoslovenské alebo džatky vyprážané.

V prípade záujmu pošleme aj recept na fučku.

Elena Antalová

Elena Antalová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  700
  •  | 
  • Páči sa:  9 252x

Autorka mnohých, aj ocenených, rozhlas. hier a dramatizácií, poviedok a pásiem, tiež TV a film. projektov. Kedysi redaktorka kultúry. Bývalá členka Rozhlasovej rady. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
INESS

INESS

107 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,071 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu