13 rokov v kancelárii a potom... kuchyňa o tretej ráno! Môj šialený prechod k výrobe čokolády

Zbalil som si svoje veci, rozlúčil sa s korporátnym svetom. Budík o tretej ráno deň čo deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď ma Excelové tabuľky prestali baviť

Pamätám si to, ako keby to bolo včera – sedel som v teplom, pohodlnom kresle v kancelárii a analyzoval údaje v Exceli, ktoré mi dávali asi toľko zmyslu, ako keď pes počíta do desať. Pracoval som v nadnárodnej poisťovacej spoločnosti, kde som mal všetko – stabilný príjem, kávovar na dosah ruky, a dokonca aj to luxusné šťastie zapnúť klimatizáciu podľa vlastného gusta. Ale niečo mi stále chýbalo. Žiadne dobrodružstvo, žiadne výzvy, len rutinné dni strávené za počítačom. Cítil som sa, akoby môj život šiel na autopilot a ja som len bezducho klikal myšou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Obrázok blogu

Ranné budíky a vôňa čerstvých rožkov

Jedného dňa mi "preplo". Zbalil som si svoje veci, rozlúčil sa s korporátnym svetom a urobil niečo, čo všetci moji kolegovia považovali za šialenstvo – zamieril som do kuchyne. A tým nemyslím svoju vlastnú, kde si občas uvarím čaj. Začal som pracovať v gastronómii. Vstávanie o tretej ráno? Žiadny problém! (Aspoň to som si hovoril na začiatku.) Každý deň som prichádzal do práce, kde na mňa čakal horúci sporák, hromady ingrediencií a časť mňa, ktorá si stále myslela: „Možno to bola chyba.“

Ale zistil som, že táto kuchynská divočina bola presne to, čo som potreboval. Kuchyňa sa stala mojím životom, hoci to znamenalo pustiť si z hlavy akékoľvek nádeje na normálny spánkový režim. Naučil som sa, že kuchyňa nie je len o receptoch, ale o kreativite, improvizácii a schopnosti zvládať tlak. Mimochodom, to vstávanie o tretej? Stalo sa mojou každodennou rutinou, ktorú by som si už nevymenil. (No, aspoň nie hneď.)

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

Čokoládová revolúcia

Po štyroch rokoch ranného vstávania som si uvedomil, že mám novú vášeň – čokoládu. Nie obyčajnú čokoládu, ktorú nájdete v supermarkete. Hovorím o tej, ktorá sa roztopí na jazyku, zanechá za sebou stopu radosti a spôsobí, že sa na chvíľu zastaví svet.

Rozhodol som sa, že nadišiel čas na ďalší krok. Opustil som svet gastra a začal vyrábať čokoládové produkty. Počúvam, ako ľudia hovoria, že čokoláda lieči všetko – a úprimne, po tom, čo som strávil celé dni a noci skúšaním rôznych kombinácií, som naklonený veriť, že majú pravdu. Na ceste za mojím snom som musel zvládnuť mnoho výziev – od výberu správnych kakaových bôbov až po pokusy získať tú správnu konzistenciu.

SkryťVypnúť reklamu

Obrázok blogu

Vlastná značka a čokoládová dielňa

A teraz stojím na prahu niečoho veľkého – snívam o vlastnej čokoládovej dielni, kde každý kúsok bude vyrobený s láskou, presnosťou a vášní, ktorú som objavil na tejto šialenej ceste. Som pripravený ponúknuť ľuďom niečo, čo ich nielen poteší, ale aj spojí s tým úžasným pocitom, ktorý prináša len skutočne kvalitná čokoláda.

Môj sen môžete podporiť tu:

https://donio.sk/cokoladovy-emil

Ak sa zamýšľate, či som niekedy oľutoval opustenie teplého miesta v kancelárii za všetko toto – možno niekedy v tých skorých ranných hodinách, keď som vstával a nadával na budík. Ale teraz, keď vidím ľudí s úsmevom, ktorí si vychutnávajú moju čokoládu, viem, že to stálo za to. A možno, len možno, som našiel niečo, čo dáva môjmu životu skutočný zmysel..

Emil Sútor

Emil Sútor

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  844x

Prezývajú má čokoládový Emil. Mojou vášňou je práca s čokoládou a tešiť ňou všetkých naokolo. Zoznam autorových rubrík:  Čokoládové veciMimo čokolády

Prémioví blogeri

INEKO

INEKO

117 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

144 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu