reklama

Rimová Andrea - Bludisko

Never. Nepros. Nezabudni.  Andrejka Rimová vstúpila na knižný trh so svojou 7 knihou. A povestná sedmička je podľa všetkého jej šťastným číslom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď som sa Andrejky na charitatívnej besede spýtala, či ma dokáže presvedčiť jedinou vetou, aby som jej knižnú novinku Bludisko prečítala skôr ako všetky ostatné vianočné darčeky, povedala: "Never. Nepros. Nemiluj." A ja som jej to zhltla. 

Krátko na to, som pomaly, potichu vošla do Bludiska. Hľadala som cestu von a môžem sa pochváliť, že mi to trvalo len necelý deň. Necelý deň mi stačil na to, aby som prevrátila poslednú stranu v ďalšej skvelej knihe talentovanej slovenskej autorky. Až mi to bolo ľúto, keďže sama viem, koľko času zaberie napísanie knihy... 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hana či Barbora ma sprvoti trošku zmiatla. Policajné prostredie mi pripomenulo známe policajné oddelenie (tiež z knižného sveta) a kvantum postáv mi bránilo nájsť cestu von.... Ale... Niečo v Liborovom živote, zmýšľaní a konaní sa mi páčilo. Andrea to proste s postavami vie! Vykreslí ich charakter, prenikne do ich duše. A hoci neprezradila, či mal hlavný hrdina modré alebo hnedé oči, predstavila som si ho po svojom. Ako takého malého dobyvateľa ženských sŕdc. 

Tak dobre. Jeden drink ma predsa nezabije. Urobím všetko, len aby som sa nemusela stretnúť s tebou, mama. Nechcem ťa vidieť, čo i len na sekundu. Nie po tom, čo som kvôli tebe zažila ako dieťa. Mama, už mi nikto neublíži, ani ty nie!

Stále rovnako dobrá temná romantika? 

Určite!. Páči sa mi, že autorka nemení svoj štýl písania. Zostáva verná temnej romantike, čitateľa upúta už v úvode a nedovolí mu knihu odložiť. Tých oddychových čítaní je predsa na trhu viac než dosť! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže slovíčko temná som vystihla... Tú romantiku zvládla tiež bravúrne. Takú malú sondu do pokryvkávajúcich vzťahov, do ľudských bolestí, starostí, do strát aj nálezov. To všetko vám Bludisko ponúkne. Páčili sa mi pravdy, pred ktorými si občas zakrývame oči. A tá ľudská realita v honbe za dokonalým životom, hoci ho máme takmer na dlani. 

V každom z týchto domov denne niekto bojuje za lepší život. Niekto sa teší a niekto plače. Koho zaujíma, čo sa deje iným? Nikoho. Každému je ukradnuté kto sa dnes smeje alebo opustí tento svet. 

Takže smrť, vzťahové níže, nevera, klamstvá, vražda... To všetko poľahky v Bludisku nájdete... Čo vám ponúkne cestu von vám neprezradím. Ale poriadne ma Andrejkino rozuzlenie prekvapilo. Vďaka tomu siahnem aj po ďalšej knihe. Andrejka, tlieskam. O to viac, že viem, kto sa za skvelou temnou romantikou na Slovensku skrýva. 

Eva Hrašková

Eva Hrašková

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovala som účtovníctvo, ekonomiku a manažment podniku, ale to je už viac menej minulosť. Momentálne pracujem ako personalistka, no mojím skutočným hobby je literatúra. Žijem a tvorím v meste pod Zoborom a vo voľnom čase (aj keď je ho už veľmi máličko) blogujem pre známe internetové kníhkupectvo. Zbožňujem čítanie a ešte viac milujem písanie. Okrem blogov ma nájdete aj na obálke kníh: Len kým si tu, Nežný dotyk nenávisti, Nebo vonia tebou a čo chvíľa k nim pribudne aj ďalšia :) https://www.facebook.com/Eva-Hra%C5%A1kov%C3%A1-1426537520932003/ Zoznam autorových rubrík:  RecenziePracovné harašenieMoje knihyPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu