Vybrať si dobrú kávu je navyše obťiažne

Ja som si svoju prvú kávu vypila už v pätnástich rokoch a dnes keď mám cez štyridsať si pripravujem nielen klasickú kávu

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Kupovať dobrú kávu a následne si ju pripraviť doma si vyžaduje určité skúsenosti a dobrý vkus na výber tejto potraviny. Často sa dopĺňa mliekom, smotanou, šľahačkou a sladidlom či cukrom, prípadne medom.

Aj keď sa dá zvyknúť na rozpustnú náhražku kávy, pretože môže pripomínať často požívanú melta kávu, ktorá je vhodná z medicínskeho hľadiska pre všetkých úžívateľov najmä chorých ľudí. Ale pre častých kávičkárov, ktorí si nevedia predstaviť deň bez šálky kávy, je klasická zrnková, najmä čerstvo mletá káva pôžitok, na ktorý sa zvyká ľahko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Odkiaľ pochádza káva. Z afriky, Indonézie, z arabského sveta, podobne ako kakao, alebo čajové listy sa dovážajú zrnká kávy, ktoré sa následne pražia v pražiarňach, kde týmto zrnkám dodávajú príchute a miešajú sa z ďalšími ingredienciami ktoré dodávajú osobitnú a jedinečnú chuť, pre ktorú si koneční spotrebitelia sú ochotní aj priplatiť.

V potravinách sa predáva káva, ktorá nie je až taká lahodná a chutná ako čerstvo namletá v pražiarni kaviarne, je to skôr dlhšie skladovaná vyprchaná poživatina, ktorá sa predáva  samozrejme aj s nižšou cenou a väčšinou neobsahuje príchute. Je to zrnková, alebo namletá káva. Rozpustná káva a tzv. tri, či dve v jednom so sladidlom, nie je vhodná pre ľudí ktorí držia dietu, alebo si dávajú pozor na množstvo cukru, ktoré požívajú za deň.

SkryťVypnúť reklamu

Sú aj ľudia, čo si zvykli kupovať denne kávu z komerčného kávovaru, ale tento typ kávy je určený skôr na rýchle občerstvenie a nie je vhodný pre dennodenné pitie, pretože môže mať aj až laxatívne účinky a tiež je to jednoduchšia chuť bez príchutí, skôr sa dopĺňa cukrom a sušeným mliekom, aby bola poživateľná. Ale ako dočasná náhrada klasickej či rozpustnej kávy je tiež dobrá.   

SkryťVypnúť reklamu

Ja som si svoju prvú kávu vypila už v pätnástich rokoch a dnes keď mám cez štyridsať si pripravujem nielen klasickú kávu s cukrom, či mliekom, alebo šľahačkou ale aj rozpustnú ktorá mi pripomína melta kávu a nie je tak tažká na požitie ako spomínaná klasická káva, na ktorú nedajú dopustiť aj dennodenní kávičkári v pražiarňach a kaviarňach.  

SkryťVypnúť reklamu

Mgr. Zuzana Ferencová

Zuzana  Ferencová

Zuzana Ferencová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  125x

Som profesionálna Starožitníčka a zároveň profesionálna Dizajnérka Šperkov a profesionálna Maliarka. Venujem sa navrhovaniu a tvorbe bižutérie a šperkov z drahých kovov a skla. Pochádzam zo šlachtického rodu z Plessu, ktorého korene siahajú k anglickej vetve kráľovského rodu Saxo-Coburg Gotha, dnes House of Windsor (Princeznej Daisy Hochbeg von Pless) a GROSVENOR family (Hugovi Richardovi Arthurovi Grosvenorovi II. Duke of Westminster; Vyštudovala som Kunsthistóriu na Trnavskej Univerzite v Trnave (2002 - 2007),( 2005 - 2007 štipendijný pobyt na Karlovej Univerzite) a Starožitníctvo v Prahe (2015-2017), kde som získala Osvedčenie reg. číslom 906. Som na Slobodnom Povolaní a okrem bižutérie robím umelecké fotografie a maľby. A píšem Odborné Posudky na umel.diela maliarske. Som DEDIČKA svojho podielu po mojej Prababičke anglickej Princeznej Anne Kopperovej dcére kňažnej Daisy Hochberg von Pless. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Dušan Koniar

Dušan Koniar

746 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

210 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu