reklama

Milý Janko Slota,

dnes ráno som sa dočítal o tvojich najnovších výrokoch, tento krát adresovaných homosexuálom, a nedalo mi neodpísať ti a neospravedlniť sa ti. Doteraz som totiž o tebe zmýšľal veľmi nepekne a teraz sa konečne ukázalo, ako veľmi som ti krivdil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (44)

Ak by si náhodou zabudol, na čo narážam, vypíšem ti sem tvoje hlavné citáty, ktoré som si dnes ráno prečítal na stránke aktuality.sk. Tu sú:

"SNS sa k problematike manželstiev medzi rovnakými pohlaviami vyjadruje jednoznačne. Sme zásadne proti tomu, aby sa propagovali tieto choré vzťahy."

"Pre mňa za mňa, keď sa dvaja chlapi milujú, nech sa milujú, ale nech to robia tak, ako sa to robilo v minulosti, že o tom nikto nevedel."

"Ak je niekto chorý, treba to akceptovať. Ale keď vidím tých transvestitov, ako si robia niekde zraz a chodia holí po meste a prezentujú to ako módu, tak ja to považujem za pohoršujúce a choré."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No čo, už si spomínaš? Ja myslím, že áno. Koniec koncov, sú to tvoje slová. Teraz by som ti veľmi rád vysvetlil, za čo sa ti chcem ospravedlniť. Kedysi som si o tebe myslel, že si len obyčajný klamár, ktorý ani len tie veci, ktoré hovorí, nemyslí vážne a z jeho úst vychádzajú len pre jediný účel- zaujať tú časť voličov, ktorou sa ľahko manipuluje. Myslel som si, že sa len hráš na akéhosi najväčšieho Slováka, ktorý bojuje za naše práva, no v skutočnosti len brnkáš na naše nervové struny, aby si rozozvučal vášne každého národovca- chcel si trestom smrti hrdinsky vykynožiť pedofilov, tankami zničiť Maďarov a zároveň popri tejto nenávisti ešte hovoriť o morálke a náboženstve. No uznaj, nevyzerá to ako nezlúčiteľná zmes žvástov, ktoré by ani duševne narušený človek nemohol myslieť vážne?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lenže tento môj postoj k tebe sa okamžite zmenil po tom, ako som si prečítal tvoje dnešné tvrdenia o homosexuáloch. Určite mi dáš za pravdu, ak poviem, že dnes už žijeme v modernej dobe. Dobe, ktorá sa snaží zbavovať predsudkov z minulosti a vychovávať nasledujúcu generáciu v učení, že každý človek, či už z väčšiny, alebo menšiny, má rovnaké práva. Konkrétne ak hovoríme o homosexualite, povedal by som, že drvivá väčšina ľudí je už s touto otázkou vysporiadaná. Možno aj práve vďaka úspešným filmom (Filadelfia, Milk), či seriálom (Will a Grace, Odpočívaj v pokoji), ktoré sa týkajú tejto témy a bežný človek ich denne vídava v televízii. Preto ma neskutočne zaskočilo, že si túto inak orientovanú skupinu ľudí len v niekoľkých slovách dokázal uraziť, ponížiť, diskriminovať a ak by bolo možné, odobral by si im aj ich práva a slobody. Povedal som si: Páni, Slota sa už asi pomiatol. Veď nikto by nevyslovil tak útočný a zaostalý názor na tému, s ktorou sú už takmer všetci vysporiadaní. Iba ak...iba ak by ho myslel vážne a nezaujímali by ho následky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To ale ešte nie je moje ospravedlnenie, pretože zistenie, že nie si falošný a svoje tvrdenia myslíš vážne nebolo konečné. Po prečítaní článku o tvojich nových „šplechoch" som si totiž prečítal aj diskusiu k článku. A aké komentáre som objavil? Tak ti ich zopár odcitujem:

„Teplých kreténov nemám rád ani ja a predstaviť si humus buzerantov dvíha žalúdok. Podľa mňa to ani nie je nemoc ale zvrhlosť."

„Neodsudzujem homosexuálov, ale proste je to nechutné, čo by do tohto sveta nemalo patriť ako jeho súčasť...Aj proti pedofílii, proti prasacej chrípke, či AIDSu svet bojuje, aj proti tomuto treba..."

„podľa mňa byť buzerantom, to sa človek nenarodí. to je choroba. Je to zároveň aj porucha osobnosti, zlá výchova v detstve... a hlavne je to neúcta k životu ako takému"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to sila, však? Presne tie isté vymleté názory, ako máš ty. Nevedel som, či sa im mám smiať, alebo mám pri nich plakať. Neboj sa, nebudem ti tu písať, ako je to vlastne s homosexualitou, to nechám siedmakom na slohovú prácu. Radšej pristúpim k ospravedlneniu:

Janko, prepáč, že som si myslel, že si obyčajný chudák, ktorý len hovorí to, čo chcú ľudia počuť. Prepáč mi aj to, že som si neskôr myslel, aký si idiot, ktorý tliacha do médií sprostosti, ktorým dokonca verí. Ty si totižto v skutočnosti akýsi hybrid, oboje v jednom. Na jednej strane si neinteligentný chrapúň, ktorý si bohužiaľ myslí, že jeho zaostalé názory sú jediné pravdivé - na druhej strane ale dokážeš touto svojou debilitou očariť prostých ľudí a to len tým, že si jediný politik, ktorému rozumejú keď niečo hovorí a keďže zakaždým dodáš: „Za Slovenskoooo", tak ťa nasledujú ako vodcu.

Ešte raz sa ti teda ospravedlňujem, no na záver by som sa ťa chcel aj niečo spýtať: Nechcem od teba, aby si si uvedomil, že si duševne chorý a odstúpil z funkcie, to nie. Nemal by si predsa kde kradnúť. Ak by sa ale prosím ťa dalo, nemohol by si nám, normálnym ľuďom, ktorí nemajú záujem počúvať nenávistné reči kadejakého ožrana, dať pokoj aspoň na Vianoce? Ak áno, bol by som ti veľmi vďačný.

S pozdravom, František Škoda

P.S.: Dúfam, že som ťa týmto neurazil...to určite nebolo mojim cieľom. Veď ako sám hovoríš- čo je pravda, to nemôže byť urážka, no nie? ;)

Všetky postavy a udalosti v tomto článku sú vymyslené. Podobnosť so skutočným dianím, či menami je čisto náhodná. Ide len o fikciu!

Fero Škoda

Fero Škoda

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Politológ bakalár, nepoučiteľný lenivec, neoblomný romantik a rebelantský introvert. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu