reklama

Škola budúcnosti?

Nachádza sa iba jedna v Bratislave. Zisťujú sa v nej rôzne vedecké fakty, ktoré sa vysvetľujú dôkazmi. O akej škole hovorím? Poviem Vám...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Táto škola sa nazýva celým menom Stredná odborná škola chemická, nachádza sa vo Vlčom hrdle 50, v Bratislave. Pýtate sa prečo jedna? Poviem Vám, že neviem. Veľa škôl sa zrušilo, a čo sa týka stredných škôl, tak sú rozšírené samé gymnázia na celom Slovensku. Čo je trošku aj bieda, pretože, keď skončíš gymnázium, tak by si mal ísť určite aj na vysokú školu, lebo inak môžeš skončiť po celý čas ako brigádnik alebo ako predavač/ka v Bille. Tí, ktorí majú urobenú odbornú školu, to znamená, že majú aspoň výučný list a teda aj maturitu, tak v podstate vedia svoje remeslo, a tým sa môžu uplatniť na trhu práce.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stredná odborná škola chemická ponúka žiakom možnosť vzdelávať sa vo svojom odbore, rozširovať svoje obzory a informatívne sa usilovať o vytvorenie niečoho nového. Dáva žiakom možnosť vidieť ,,iný svet". 

Výhodou školy sú stáže a spolupráca s inými štátmi ako Česká republika, Nemecko,Taliansko a iné. Ďalšou výhodou je prax vedená v laboratóriách (pri niektorých odboroch) už od 1. ročníka. Študenti majú na výber z rozličných odborov ako chemik operátor, technológia kozmetiky a chemických liečiv, pracovník marketingu, biotechnológia a farmakológia a tento rok sa bude otvárať nový odbor, a tým je technické lýceum. Vytváranie nových tried a možností odborov závisí od počtu záujemcov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chémia je široký pojem, stretávame sa s ňou každý deň, a hlavne súvisí aj s inými vednými smermi, ktoré tvoria náš život. Má svoje klady aj zápory, len ich musíme vedieť rozdeliť a používať.

Školu sponzoruje spoločnosť Slovnaft, ktorá ponúka prácu študentom tejto chemickej školy. Odovzdáva ceny výhercom z jednej súťaži,ktorá sa uskutočňuje na škole.

Viacej informácii nájdete na webovej stránke školy: http://chemiraba.edupage.org/

Dúfam, že Vás text zaujal a mladí študenti porozmýšľajte nad výberom školy :)

Držím palce

Alexandra Fifíková

Alexandra Fifíková

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dobrý deň! Som mladá študentka z Bratislavy, ktoréa sa rozhodlo založiť si blog :) Budem tu písať všelijaké príspevky,napr. moje názory, pohľady na vec, a možno aj svoju tvorbu sem hodím :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu