reklama

Oslobodzujúca zraniteľnosť

Väčšinou som si myslel, že byť slabý je ponižujúce. Niečo, za čo sa treba hanbiť. Veď prežívajú len silní a tí, čo bez pochybností letia ďalej bez prekážok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Byť slabým značí možno niečo viac. Je prijatím seba vo vedomí toho, že slabosť nie je prejavom nedokonalosti, ale že byť slabým a zraniteľným je normálny fakt. Tam kde sme slobodní sa nebojíme svojich rán. Tam vieme, že tie rany nie sú ničiace, ale že majú v sebe silu, lebo sú prijímané. Slabosť Boha, ktorý sa dáva vysmiať je toho dôkazom. Paradox najväčšej sily, lásky, krásy, ktorý sa stáva poníženým a pribitým na kríž nášho klamstva. Klamstva byť ako Boh. Byť Boh. Hoci mená môžu byť iné, fakt je ten istý. Byť mocným. Rozhodujúcim. Silným. Vtedy je zraniteľnosť a slabosť ponižújúca. Vtedy slabosť a zraniteľnosť sú niečím nevhodným. Vtedy však mreže zostávajú padnuté a kľúč na cestu von je príliš vzdialený. Prichádzajú však chvíle, v ktorých Niekto hovorí. Hlasom tichým. Plným pochybností. Strachu. Temnoty. Avšak hlasom slobody spoza múru sily a klamstva. Hlasom čistej melódie v spleti falošných tónov. Hlasom lásky, ktorá sa stala slabou, aby oslobodila silných.

Róbert Flamík

Róbert Flamík

Bloger 
  • Počet článkov:  553
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Salezián. Od 18. júna 2006 kňaz. Nachádzaný Niekym, kto aj k nemu si stále a verne hľadá cestu... S úctou. Zoznam autorových rubrík:  Z môjho vnútrarozličné hlasySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu