reklama

Po cestách pokoja: v. 6: Ospravedlnenie sa

Je to bežný postoj. Spravíme chybu, povieme prepáč, poprosíme o odpustenie, prijmeme svoju chybu, vstaneme a ideme znovu ďalej. Znovu o kúsok bližšie k poznaniu seba, k láske, k porozumeniu si s inými. Ale je to naozaj taká bežná záležitosť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Jeden muž rozpráva...

Učím v škole. Deti sú také aké sú. Váčšinou to s nimi celkom dobre zvládam a len málokedy musím zvýšiť hlas alebo ich výraznejšie pokarhať. A len dva krát som ich musel brať do riaditeľne.

A o tom druhom raze takto hovorí...

Malý piatak. Nedal si povedať. Robil zle, vyrušoval, nedal pokoja a nebol schopný sa upokojiť. A tak po všetkom som ho zobral do riaditeľne. Kráčali sme po schodoch a ja som sa ho spýtal, či nechce poprosiť o ospravedlnenie, že som ochotný mu odpustiť a všetko nechať tak. A on nič. A tak sme kráčali ďalej, stále bližšie k riaditeľni. Tu sa zastal a spýtal sa ma: A čo je to vlastne ospravedlniť sa?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nakrátko prerušil svoje rozprávanie. A v nás to vyvolalo niečo zvláštne. Malý chlapec, ktorý žije len so svojím otcom, stále sa sťahujú... Príbeh jedného z mnohých. Príbeh smutný, ale nie beznadejný. Je tu stále nádej, ak je tam aspoň troška lásky. A tá tam je vždy.

Do riaditeľne s ním napokon nešiel.

Prajem vám pekný deň.

S úctou

Róbert Flamík

Róbert Flamík

Bloger 
  • Počet článkov:  553
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Salezián. Od 18. júna 2006 kňaz. Nachádzaný Niekym, kto aj k nemu si stále a verne hľadá cestu... S úctou. Zoznam autorových rubrík:  Z môjho vnútrarozličné hlasySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu