reklama

Mešec na euro

Mizerná EURO kampaň ma prinútila urobiť vlastnú kampaň. Niekto by to už konečne mal povedať. Zmena, ktorá nás čaká od 1.1.2009 ovplyvní natrvalo náš životný štýl, z ulíc zmiznú bezdomovci a my budeme zas len bližšie k modernému Euroobčanovi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)
Obrázok blogu

Biedna Eurokampaň nemá ani slogan, a ak aj má, neverím, že je lepší ako niektorý z tých, ktoré som sám vybral:

 "Je to malý krok pre vládu, ale veľký skok pre Slovensko"(Neil Armstrong)
 "Cogito ergo EURO"(Descartes)
 "Neberte mi moje EURO"(Archimedes)
 "Lakomcovi chýba všetko €, chudákovi málo €, múdremu nič €. (neznámy autor)
 "Kto EURO dáva, dvakrát dáva." (neznámy autor)
 "EURO robí človeka?" (Diogenes)
 "Kto chce hýbať svetom, musí pohnúť najskôr Eurom."(Sokrates)

A nakoniec trefné heslo pre celú Euro-nekampaň "Viem, že nič neviem" (opäť Sokrates)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nezabúdam ani na menšinu. Prihovárať sa jej budem cover verziou songu: „Ó Euro, ó Euro bokalí som", a počas koncertu budú študentky rozdávať čokoládové EURO dukáty a biele miňonky.

Dôležitou súčasťou Eurokampane bude aj prezentácia doplnkov potrebných pre život s EURO-m. Jedným takým doplnkom je aj EURO mešec, ktorý by mal od 1. januára 2009 nahradiť bežný pudelár. Vzhľadom na to, že najväčšia minca €2 má hodnotu 60 korún, čo je šesťkrát viac, ako naša najväčšia 10-korunová minca, bude bežný našinec používať práve mince. Vrátime sa tak do dôb, kedy starý Slováci, pardon Slovania, nosili v mešcoch dukáty, len s tým rozdielom, že Biatec  nahradí EURO.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takto bude vypadať Euromešec 

Obrázok blogu

Súčasťou bežného života sa stane aj kalkulačka na prepočet meny a pre ľudí nad 35 rokov sa stane súčasťou celého zbytku života. Zvyk je totiž železná košeľa a peniaze nerastú na lúke ako púpava. V Rakúsku majú EURO už päť rokov a veľa ľudí, najmä dôchodcov, si prepočítava menu na šilingy do dnes.

Na lepšie časy svitne aj bezdomovcom. Najmä preto, že pýtať "len" 1 EURO znie omnoho lepšie, ako pýtať 30 korún, ďalej preto, že ľudia budú mať v mešcoch chaos. Centy a eurá sa budú miešať s haliermi a korunami. Tak sa môže ľahko stať, že namiesto dvoch korún dostane žobrák 2 eurá. Naopak ťažšie časy čakajú podvodníkov, ktorý budú musieť zanechať rozmieňanie 5000 korunáčiek v obchodoch a naučiť sa rozmieňať €500-vú bankovku. Otázne je, či väčšími podvodníkmi ako rozmieňači nebudú práve obchodníci.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mince a bankovky novej meny

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Na okraj je dobré ešte spomenúť, že predpokladaný rozpočet   na informačnú kampaň je podľa údajov v Úradnom vestníku Európskej únie 134,5 milióna Sk bez dane z pridanej hodnoty, pričom bude financovaný zo zdrojov štátneho rozpočtu a zo zdrojov Národnej banky Slovenska. Vďakabohu, že tieto peniaze neskončia v bezodnom bachore školstva alebo zdravotníctva. Komunikačné kanály pre osvetu medzi občanmi sú niekoľkonásobne potrebnejšie ako otravný nevýrobný sektor.

A že mi už s toho EURA hrabe? Nesmial by som sa. Po Santa Klausovi a Novom roku zavíta na Slovensko Konverzný kurz a z eura bude hrabať každému.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

obrazky: http://www.medievalshoes.partia.sk/index_files/Page1465.htm

 http://archiv.tiscali.cz/mone/images/3/6/7/7/367786.jpg 

 http://euro.navajo.cz/


 

Róbert Franka

Róbert Franka

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kríza je produktívny stav. Človek z nej musí odstrániť iba príchuť katastrofy. Zoznam autorových rubrík:  Futurama_SKNON-SEN-SSlovácko sa nesúdiFotkyBezpečnosť v PCSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu