reklama

Veterné mlyny dona Fica

Upozornenie na úvod! Autor vopred upozorňuje, že nasledovný článok nie je vhodný pre neplnoletú mládež, občanov v postproduktívnom veku a politicky činné osoby. Podobnosť osôb je čisto náhodná. Autor sa s nasledujúcim príbehom v žiadnom prípade nestotožňuje a úplne sa od neho dištancuje. Súhlasí s tlačovým zákonom a v jeho zmysle pľuje na slobodu slova.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Upozornenie na úvod!
Autor vopred upozorňuje, že nasledovný článok nie je vhodný pre neplnoletú mládež, občanov v postproduktívnom veku a politicky činné osoby. Podobnosť osôb je čisto náhodná. Autor sa s nasledujúcim príbehom v žiadnom prípade nestotožňuje a úplne sa od neho dištancuje. Súhlasí s tlačovým zákonom a v jeho zmysle pľuje na slobodu slova.

Dômyselný rytier don Fico de la Topoľčany

Pohodlne sa usaďte a ponorte sa do príbehu neviditeľného politika, ktorý všetok svoj čas trávi čítaním Leninových spisov. Fiktívny svet ho vtiahne natoľko do seba, že sa rozhodne vzkriesiť zašlú slávu socialistického režimu tým, že sa stane potulným rytierom, ktorý napráva krivdy, pomáha dôchodcom, baníkom a ochraňuje MDŽ. Don Fico obrnený zhrdzavenými ideálmi zo smetiska dejín, sa vydáva na dobrodružnú výpravu naprieč rodnou krajinou, aby páchal hrdinstvá a ochutnal slávu potulného rytiera.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hrdinské dobrodružstvá potulného rytiera

Don Fico je sprevádzaný verným druhom, v našom príbehu skôr dvoma hovorkyňami, Sanchou a Panzou, ktoré ho na výpravách verne sprevádzajú a každému objasňujú dôvody Ficovho počínania, ako aj to, že don Fico je vlastne rytierom a ochrancom práv slabších.
Hneď prvá výprava mala pre dona Fica veľký význam, pretože na nej bol v hostinci, v jeho ponímaní hrade, pasovaný za premiéra. Cítiac sa konečne pravým eurosocialistom, vydal sa don Fico za svojím veľkolepým cieľom. Ďaleko však nedošiel, pretože hneď za bránami hostinca sa dostal do sporu s voličmi, ktorí neboli ochotní uznať, že jeho láska Dulcinea Tomanová, v skutočnosti slúžka, je najkrajšou ženou na svete.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na chrbte ľavicovej mršiny Smer

Na chrbte svojho verného koňa Rocinanta (slovná hračka: fue rocín antes = predtým to bola mršina) podnikol don Fico mnoho neuveriteľných dobrodružstiev. Všetky jeho výpravy sa niesli v znamení neúspechov zapríčinených Ficovým zvláštnym ponímaním reality.
Pokúšal sa napríklad bojovať so sieťou supermarketov, ktoré pokladal za vojsko, poisťovniam vzal druhý pilier v domnení, že ide o zlatú bulu Eurosocialistickú a oslobodil neplnoletú mládež od myšlienok na sex (podporil to aj rozdávaním svojej fotografie, pri ktorej prejde chuť na sex aj Roberta Rosenberga ).

Teraz bojuje s veternými mlynmi alias médiami. Sú to preňho obrovia, ktorí sa mu drzo postavili do cesty. Nemilosrdne sa ne vrhá a vo svojej malomyseľnosti si neuvedomuje, že tieto veterné mlyny tu pevne stoja na rovnakom mieste už 19 rokov. Úbohý don Fico bojuje s niečím, čo svojpomocne nikdy nemôže zničiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vytriezvenie

V Saavedrovom románe jeho hrdina na konci vytriezvie. Vráti sa do reálneho sveta a stratí tak zmysel života, ktorý spočíval v nezmyselných hrdinských činoch, ktoré nezapadali do reálneho sveta a patrili do dávnej minulosti. Sám seba nazýva Rytierom smutnej postavy a práve tieto slová ho v celej jeho podstate vystihujú. V našom príbehu o tom však možno len dúfať, príbeh je totiž len vo svojej polovici. Žiaľbohu.

Napreduje stále, netušiac kam. V rytierskej zbroji zo zberných surovín. Vedie ho verný kôň Rocinante.Rocin-ante/ Kôň nad všetky kone.

Pozn. autora: článok je upravenou verziou referátu z http://sk.wikipedia.org/wiki/D%C3%B4myseln%C3%BD_rytier_Don_Quijote_de_la_Mancha

SkryťVypnúť reklamu
reklama

foto z perexu: http://www.skrz.sk/Foto-veterny-mlyn-v-holandsku-a8-1204-sk.htm

Róbert Franka

Róbert Franka

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kríza je produktívny stav. Človek z nej musí odstrániť iba príchuť katastrofy. Zoznam autorových rubrík:  Futurama_SKNON-SEN-SSlovácko sa nesúdiFotkyBezpečnosť v PCSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu