reklama

Ajhľa človek.

V týchto dňoch sa v prvom rade skloňuje slovo zdravie vo všetkých odvetviach priemyslu, služieb, verejnej správe a oblastiach spoločenského, kultúrneho i športového života.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Kto z nás by nechcel byť zdravý, negatívne testovaný na COVID-19, urobiť si výlet do prírody a stretávať sa s rodinou, či priateľmi? Bohužiaľ odpovede prídu až o niekoľko dní, možno o pár mesiacov. Rúška na našich tvárach symbolizujú nielen osobnú zodpovednosť, ale hlavne pripravenosť odolať nákaze, prípadne popasovať sa odvážne s jednoznačným víťazom dnešných dní.

 Voláme po finančnej pomoci, rátame straty, nakupujeme nadpriemer, aby sme prežili. Ľudia v prvej línii trpezlivo a pokorne plnia svoje pracovné povinnosti, často až na okraji svojich duševných i fyzických síl. Lekári liečia, záchranári zachraňujú, pekárne pečú, mlyny melú, bitúnky spracúvajú, farmaceuti zásobujú, predavači predávajú, policajti zabezpečujú poriadok... Tu niekde sa zastavme a spočítajme koľko ľudí je odkázaných na pomoc štátu. Veľké závody zastavili(utlmili) výrobu, učitelia nemajú koho učiť, kňazi slúžia omše bez svojich ovečiek, dopravcovia redukovali spoje, krčmári nečapujú, divadlá a kiná sú zatvorené, športoviská zívajú prázdnotou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Blížiace sa Veľkonočné sviatky v nás vyvolávajú skôr pocit príchodu Vianoc. Nakupujeme na niekoľko dní dopredu, ľudia sa dokážu obetovať pre svojich najbližších, pomoc starším ľuďom začína byť samozrejmosťou, dokážeme sa zriecť odmien, lepšie zarábajúci prispievajú na výskum, šijeme bezplatne rúška, odkladáme termíny napr. daňových priznaní, vo všetkých športoch je „zimná prestávka“, domovy opúšťajú iba „povinne“ pracujúci a v obchodoch, či úradoch dodržiavame príkazy krízového štábu. Všetky tieto činy sú prejavom kajúcnosti, dobrosrdečnosti a poznania pravej obety. Veriaci slovenský ľud, v osobných modlitbách určite na žiadneho z tohto „človečenstva“ nezabúda! Ani my nezabúdajme na to najpodstatnejšie, čo nás v týchto dňoch spája a zdobí – na lásku k blížnemu. Obetujeme sa pre zdravie ľudí a odvšadiaľ počúvame – AJHĽA ČLOVEK.

Peter František

Peter František

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bežec na dlhé trate, futbalový laik hrajúci Fair Play. V súkromí chlap milujúci svoju rodinu, ktorý mení splnené sny na príbehy... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu