reklama

Rakovina prsníka pod drobnohľadom GNM.

Mortalita na rakovinu prsníka patrí na Slovensku i celosvetovo na popredné priečky medzi ochoreniami rakovinového typu. Spoločenské povedomie o danom ochorení by som, prinajmenšom medzi ženami, považoval za relatívne vysoké. Nežné pohlavie je nabádané príslušnými autoritami k proaktívnemu sledovaniu eventuelných telesných zmien prostredníctvom frekventovaného samovyšetrovania, či poctivému, regulérnemu podstupovaniu mamografie. „Sezonálnymi“ kampaňami sa hemží v elektronických i printových médiách poukazujúc na potrebu včasnej diagnostiky a detektovania chorobných zmien. Pre zhrnutie všeobecných predstáv žien, ktoré sa viažu k rakovine tohto typu aj jej možnému priebehu by som použil nasledovné „rovnice“:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

· Rakovina = Prežijem? Dokedy? Vďaka čomu?

· Rakovina = Prídem o prsník ako symbol ženskosti?

· Rakovina = Ako zvládnem vedľajšie účinky rezania, otravy, ožarovania?

· Rakovina = Prečo práve ja? Nerozumiem tomu? Prečo mi to nikto nezdvôvodní? Kto mi pomôže?

Filozofiou strachu je pretkaný celý pojem rakoviny od prevencie na úrovni detekcie, cez invazívnu liečbu, až po obavy z návratu telesných zmien v budúcnosti v závislosti od príslušných štatistických ukazovateľov.

Vzhľadom na absolútne ignorovanie vplyvov psyché na vznik a priebeh rakoviny zo strany akademickej medicíny by som rád ponúkol pohľad na horeuvedené ochorenie z pozície germánskej novej medicíny. Pre lepšie pochopenie popisu telesných zmien pri rakovine prsníka je potrebné sa, aspoň v základoch, oboznámit s piatimi biologickými zákonmi germánskej novej medicíny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1.Železný zákon rakoviny : akútny emocionálny-duševný konflikt je spúšťačom ochorenia : každému ochoreniu predchádza konfliktná, nečakaná, izolatívna udalosť vyvolávajúca odpor a stresovú fázu v dotyčnom človeku.

2.Zákonitosť dvojfázovosti ochorení : každé ochorenie pozostáva z dvoch častí, ak dôjde k vyriešeniu spúštacieho konfliktu. Obidve fázy t.j. studená = stresová = konfliktná aj horúca = vagotónna = postkonfliktná majú svoje špecifické telesné príznaky. Ich časový interval je rovnaký v prípade, že nedojde k opatovnému návratu spúšťacieho konfliktu v hojivej = postkonfliktnej fáze ochorenia.

3.Ontogeneticky závislý systém rozumných biologických zvláštných programov rakoviny a rakovinových ekvivalentov : postihnuté orgány a ich ochorenia majú špecifický priebeh v závislosti od zárodočného tkaniva, z ktorého pochádzajú. napr: orgány mezodermy riadené mozočkom v konfliktnej fáze tvoria nádor, v postkonfliktnej fáze = po vyriešení konfliktu, sa nádor spontánne odbúrava prostredníctvom mikroorganizmov. U orgánov ektodermy riadených kortexom v konfliktnej fáze dochádza k nekróze = úbytku tkaniva, v poskonfliktnej fáze sa tkanivo regeneruje prostredníctvom mikroorganizmov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

4.Ontogeneticky závislý systém mikróbov : príslušné mikróby sa aktivizujú výhradne v postkonfliktnej fáze = po vyriešení konfliktu a ich cieľom nie je napadnutie organizmu, ale prispievajú buď k odbúraniu orgánu, či regenerácii poškodeného tkaniva. Mikróby a ich aktivita sa prísne viaže k zárodočným plátkom. Pri mezoderme sú v hojivej fáze aktivované myko – baktérie, pri orgánoch ektodermy vírusy.

5.Kvintesencia Zákon o porozumení každého tzv. ochorenia ako súčasti historicky vývojovo pochopitelných rozumných zvláštnych programov prírody. Ochorenie v prísnom zmysle neexistuje. Až na niektoré výnimky ide o reakcie tela na emocionálny šok v záujme pomoci človeku pri riešení jeho emocionálneho šoku. “Biologický zmysel ochorenia” sa prejaví v jednom z dvoch fáz chorobnej zmeny. Jediným možným a trvalým spôsobom ako zvrátiť a vyriešiť “ochorenie” je odstránenie, uvolnenie konfliktného zážitku. Pochopenie ochorenia a nie bojovanie s veternými mlynmi..To je cesta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z hľadiska rakoviny prsníka hovoríme o dvoch typoch. Rakovina prsných žliaz a rakovina mliekovodov. Je tragické, že pacientky častokrát nevedia, ktorou sú postihnuté, Je to o.i. vizitka úrovne uvedomelosti lekárov pri presnom informovaní pacientov.

Doleuvedená analýza opisuje podstatné skutočnosti súvisiace s jednotlivými typmi rakoviny. Pri rakovine prsnej žľazy a mliekovodov je potrebné identifikovať v prvom rade lateralitu: pravo-ľavorukosť dotyčnej osoby pre určenie spúšťacieho konfliktného vzťahu.

Rakovina prsnej žľazy:

PRAVÁČKA pravá strana tela : vzťah k partnerovi, manželovi, druhovi

PRAVÁČKA ľavá strana tela : vzťah matka-dieťa, ošetrujúci - ošetrovaný, predchodca-potomok

SkryťVypnúť reklamu
reklama

U ĽAVÁČKY naopak.

Riadiace centrum: mozoček

Biologická funkcia: archaická koža schopná tvorby mlieka

Typológia konfliktu: strarostlivosť, obavy o príbuzného, tvorba mlieka pre odkázaného, starostlivý konflikt – citová roztržka v hniezde - obavy

Emocionálna náplň konfliktu: nejde o tzv. genitálny-sexuálny typ konfliktu, Problém v mojom rodinnom hniezde, v mojom teritóriu, Obávam sa, že ak sa rozvediem, nebudem sa môcť postarať o svoje dieťa, Moje dieťa, synovca, domáce zvieratko postihlo nešťastie, choroba, úraz - Čo si s mojim maličkým počnem? Nechcem sa o svoju senilnú mamu, príbuzného starať…Moje dieťa je na pokraji života a smrti…mala som jej lepšie držať ruku, mám výčitky svedomia…

Symptómy v konflikt-aktívnej fáze: tvrdá hrčka, adenoidný karcinóm prsnej žľazy, Prsná žľaza nie je v skutočnosti žľazou len sa tak správa, Ide o pozostatok archaickej kože, Len cca. 20% rakoviny prsníka su tohto typu. 80% rakoviny prsníka sa týka rakoviny mliekovodov, viď dole : ektoderma

Názov ochorenia: adenoidný karcinóm, adenokarcinom mammae

Symptómy v post-konfliktnej fáze: tuberkulotické odbúravanie nádoru, ak nie sú mikroorganizmi z dôvodu uživania napr. antibiotík k dispozícii, vzniká zapuzdrená cysta. Častokrát diagnostifikujú ako “novú rakovinu” už zapuzdrenú cystu

Názov ochorenia: rakovina kože, mykóza, kožná tuberkulóza

Biologické posolstvo-zmysel “ochorenia”: tvorba mlieka pre odkázaného, o ktorého sa starám, či mám obavy v konfliktnej časti ochorenia

Poznámka : tzv. tehotenská rakovina prsníka je typickým konfliktom starostlivosti: Ja sa nebudem môcť o svoje dieťa postarať. Čo keď dostanem rakovinu počas tehotenstva, nebudem môcť svoje dieťa vyživovať.

Ďalším zo symptómov je ochrnutie mliekovodov, dokonca aj s možnosťou, že bradavka úplne znecitlivie. Cirózna uzlina u rakoviny mliekovodov vzniká, ak konflikt nie je dlhodobo uvolnený- tzv rakovina jazvovitého zmršťovania. Komplikácie nastanú pri vyriešení konfliktu. Síce sa netvorí mlieko, ale tekutina, ktorá nemôže odtekať, hromomadí sa v prsníku, prsník sa začervená. Prsník sa zvačší v postkonfliktnej fáze, kým u rakoviny prsnej žľazy je to časovo opačne. Častokrát pri odtekani tekutiny badáme precitlivelosť, vnútorné zmršťovanie prsníka, ak konflikt trval dlho. Viac pri rakovine mliekovodov.

Prsný mliekovod :

PRAVÁČKA pravá strana : vzťah k partnerovi, manželovi, druhovi

PRAVÁČKA ľavá strana : vzťah matka-dieťa, ošetrujúci-ošetrovaný, predchodca-potomok

U ĽAVÁČKY naopak.

Riadiace centrum: kortex, mozgová kôra veľkého mozgu

Biologická funkcia: odvedenie materského mlieka

Typológia konfliktu: konflikt z odlúčenia, odtrhnutia, odpútania, oddelenia, suvisiaci s dotykom

Emocionálna náplň konfliktu: Dotyk, styk sa obmedzil…, Chcem sa s ním stýkať, ale neviem to poriešiť…odpútanie od bližného, matky, dieťaťa, babky, priateľa, Odlúčenie od niekoho z biologického pohľadu môže byť nebezpečné, Nechce sa ma dotýkať, objať ma, chytiť ma za ruku, pobozkať, vždy sa so mnou len háda, chýba mi dieťa, dieťa sa odtrhlo odomňa, už tu nebude so mnou, najradšej by som si ho pritiskla na hruď, Chýba mi manžel, nikdy nie je doma.

Symptómy v konflikt-aktívnej fáze: nekróza, úbytok buniek v tkanive, ploché vredy, necitlivosť, ťahavý pocit v prsníku, zábudlivosť na mentálnej úrovni, aby ma bolestivý pocit z neprítomnosti milovanej osoby natoľko netrápil.

Názov ochorenia: nekróza mliekovodov, pri dlhotrvajúcom konflikte ciróza

Symptómy v post-konfliktnej fáze: znovuvýstavba, opuch, precitlivelosť, svrbenie, bolesti, sčervenanie, karcinóm – vlastne vnútrokanálikový vredovitý proces, pri ktorom sa v konflikt-aktívnej fáze nedá nič vytestovať, tzn. nejde o nádor, ale o úbytok tkaniva. Pacientka nanajvýš cítí na postihnutom mieste v prsníku ľahký ťah.

Názov ochorenia: introduktálny vnútrokanálový karcinóm, ak sa mliekovod upchá, tekutina nemôže odtekať- nesprávne vykladané ako cysta, mikrokalcifikácia- absolútne neškodná, ulceratívna nekrotická rakovina

Biologické posolstvo-zmysel “ochorenia: adaptácia, odbúranie vrstvy, dostať sa “fyzicky” bližsie k odlúčenému človeku v konflikt aktívnej fáze

Objavte pravú príčinu svojho “ochorenia”. Je to jediná cesta k ozajstnému vyliečeniu a cesta k neprestrielnej prevencii u každej ženy, ktorá túži po pochopení príčin namiesto strachu z príznakov.

František Nagy

František Nagy

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Germánska nová medicínaGNM konzultant, trénerwww.gnm.webnode.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu