reklama

Opäť stanica, pre zmenu bruselská......a strata ľudského života

Keď si vezmete mapu a pozriete vzdialenosť medzi Bardejovom, mestočkom na SV Slovenska, a Bruselom, hlavným mestom Belgicka, výjde vám poriadna vzdialenosť. Neviem ako dlho sa tam ide lietadlom, ale celkom presne viem ako dlho tam trvá cesta autobusom- 25 hodín a nejaké drobné. Po 25. hodinách v autobuse( aj s pár prestávkami samozrejme) sme vystúpili do ranného Bruselu. Bola ešte tma. Vzali sme svoju batožinu a šli na stanicu, odkiaľ sme mali pokračovať v ceste.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Bolo 5 hodín ráno a na stanici bola kopa ľudí- a hlavne mladých. Bola som prekvapená, pretože väčšina ľudí o tomto čase ešte spí. Našli sme si voľnú lavičku a sadli si. Mne sa po takom dlhom čase nechcelo sedieť a hoci som toho veľa nenaspala, radšej som stála.Pred vchodom na stanicu sme si všimli veľké množstvo kvetín ohradené zátarasami. Vnútri pri akejsi pamätnej tabuli bola tiež kopa kvetov. A oznam. Určite ste zaregistrovali vraždu 17-ročného chlapca na bruselskej stanici. Cez biely deň. Kvôli mp3. Mladý chalan, sympaťák, veľké kučeravé háro a taký milý poloúsmev.V Bruseli bol kvôli tomu protestný pochod, ktorý zorganizovali jeho rodičia a spolužiaci. Vraj ho zabili Poliaci. Po celom Belgicku boli jeho fotky, pri nich malé článočky a nezriedka aj zapálené sviečky. Kam ***** speje tento svet, keď nejaký blbci sú schopní vraždy kvôli mp3? Čo si chceli skrátiť dlhú chvíľu počúvaním hudby? ...ja viem, že nie. Zabitie neviného človeka kvôli somarine, čo za to nestojí. To nikdy nepochopím. Ľudský život by totiž vždy mal stáť na vrchole. Občas to treba pripomenúť.

Katarína Frohlichová

Katarína Frohlichová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S nohami v oblakoch a hlavou na zemi, chcem sa Vám predstaviť, vážení.Večne snívajúca a občas pracujúca študentka, raz anjel malý, inokedy delikventka.Extrovert i zarytý individualista,tak trochu psycho- sur-surrealista. Láka má všetko tak dobre skazené,obzor ďaleký, blízkosť i duše urodzené.Toto je môj svet, môj názor, kúsok môjho bytia,žijem si, lietam a nikdy ma nechytia... Zoznam autorových rubrík:  Za 6 horami, 3 a pol potokmi aČo oči videli, ruky hladili,..CambridgeMôj malý svetMoje splody...=))

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu