reklama

Žitňanskej-"značné národohospodárske škody"

Tlačovka SDKÚ o chystanom referende, aby prezident vymenoval za generálneho prokurátora Čenteša, nabrala iný spád po tom,čo výzvu prezidentovi nepodporili niektorí poslanci z KDH. Vyzeralo to tak,akoby to bolo dohodnuté so Smerom. Zrazu dala novinárka ministerke Žitňanskej dobrú otázku-či to nebola náhodou odveta KDH za to, že neuspeli ich pozmeňovacie návrhy - napr. poslanca Prochádzku, resp.že SDKÚ nepodporilo zákon pre ľudí- o hmotnej zodpovednosti politikov v skrátenom legislatívnom konaní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nestačil som sa čudovať, aké argumenty vytiahla ministerka, prečo tento zákon nemohol byť schválený v skrátenom legislatívnom konaní. Zrazu bola ministerka veľmi principiálna a pápežskejšia ako sám pápež. V minulosti boli v skrátenom legislatívnom konaní, hlavne za Fica, schválené iné účelové a nepodstatné zákony. Argumentovala hlavne tým, že nie je teraz ohrozená republika a že nie sú spôsobené značné národohospodárske škody.Možno je ministerka dobrá pracovníčka,ale s glóriolou bojovníčky proti korupcii a klientelizmu nemá toto jej pochybné vyhlásenie nič spoločné. Možno su už dávnejšie ohrozené demokratické princípy v tejto republike,ale ona a ani iní politici to ešte nevidia. Zákon o poukazovaní pôvodu majetku je bezzubý a nefunkčný, Fico vedel, čo robí.Teraz zákonom o hmotnej zodpovednosti politikov mohli byť potrestané aj veľké ryby. Asi v tom je kardiálny problém, prečo ho SDKÚ nepodporilo. Niekto sa bojí, že by snaď mohol skončiť v base? Na Lipšica útočia všetci tí, čo nemajú čisté svedomie a boja sa spravodlivosti a ruky zákona. Útočia ľudia z gorily, ale aj tí, čo sú zapletení v starých kauzach-mečiarovci,slotovci,ficoidi a teraz aj modrí demokrati? Je to boj dobra a zla! Ale, ako hovoril klasik-Pravda zvíťazí nad lžou a nespravodlivosťou. Je to otázka času a ochoty, dokedy dokážeme znášať túto krivdu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Títo politici si fakt neuvedomujú, že ľudia už toho majú akurát dosť, že nie sú takí sprostí, aby ich politici mohli donekonečna klamať a rozkrádať túto republiku. Problémy ľudí nechápu, resp nechcú poznať. Veď oni v Bratislave sa predsa majú dobre. Kto nám to tu asi vládne po 20-tich rokoch? Väčšinou bývalí komunisti, aj s titulom JUDr a ich deti. Títo kryptobolševici, ktorým sa nič nestalo a všetko rozkradli, sú priamo zodpovední za stav marazmu v tejto zhnitej banánovej republike. Politici po novembri môžu za korupciu, klientelizmus a vymáhateľnosť práva. Kde je morálny princíp týchto ľudí v politike a podnikaní? Ale aj neznalý, sprostý,či naivný volič nesie veľkú zodpovednosť. Ak nevolí, dáva šancu iným presadiť svojích zlodejov. Potom nech ani nenadáva. Sú aj slušní politici, žiadné celebrity, či cirkusanti posadnutí mocou, ale sú! No týmto kandidátom, strany na kandidátkach, nedajú šancu v prvej desiatke kandidátky. Aj to sa dá zmeniť krúžkovaním, len takto sa aspoň čiastočne vyčistí chliev so starými nenažratými prascami. Nové prasce si treba ustrážiť dobrými zákonmi a verejnou kontrolou a nedať im žrať, kedy sami chcú. Je najvyšší čas zmeniť volebný systém, ktorý je alibistický a vyhovuje stranám, kde poslanec nie je zodpovedný priamo voličovi v regióne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak toto nepochopia politici, ulice budú čoraz plnšie, dav agresívnejší a môže sa to všetko skončiť zle. "Pani ministerka Žitňanská?" Nie je lepšie tomu predísť a zbytočné nedráždiť tigra?" Potom to už fakt budú iné, nielen národohospodárske škody. V tejto dobe je nevyhnutná trestoprávna a hmotná zodpovednosť politikov.Trestať tých, ktorí svojvôlne zneužívajú systém, na vlastné obohacovanie a svojími nekompetentnými rozhodnutiami okrádajú štát. Politik nie je nadčlovek. Ma slúžiť pre všeobecné blaho -občanovi a nesmie ignorovať vôľu väčšiny. Na Slovensku sa mnohí iba hrajú na demokratov. Ryba smrdí vždy od hlavy, tak začnite od seba- ulica už nečaká! Máte čo robiť s oprávneným hnevom ľudí, ak ste si to doteraz nevšimli. Chaos a anarchia, či revolúcia je cesta do pekla.

Ján Gaborčík

Ján Gaborčík

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spišiak - nie celkom "slepý". Súkromný vetrinárny lekár so záľubou komentovať politické dianie formou článkov resp. básní. Iné záujmy - šport, história,varhany, šachy, príroda.Obľúbená pieseň: Goraľu, czi či ne žaľ. Pod úbočou... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu