Hrejivé zimné polievky – ľahké, rýchle a hlavne chutné

Máloktoré jedlo dokáže tak potešiť uzimené telo i dušu ako teplá voňavá polievka. Niekto rád kuraciu, iný fazuľovú s údeným kolenom, aj priaznivcov kapustnice by sme narátali nemálo. Tieto tradičné polievky sú však v dnešnej uponáhľanej dobe náročné na to, čoho je stále akosi menej - na čas. Krémovú zeleninovú polievku, ktoré zahreje na tele i na duši možno však vykúzliť aj v priebehu polhodinky a to vám ešte počas varenia či pečenia ostane čas mrknúť, čo nové pribudlo na 3w.blog.sme...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Množstvo zeleniny je uvedené pre dve hladné osoby. Ak si chcete zachovať svoju telesnú hmotnosť, vyberte z chladničky nízkotučné mlieko, v prípade túžby po oblejších krivkách neváhajte siahnuť po sladkej smotane (12% tuku) prípadne aj po smotane na šľahanie (33% tuku). V záverečnej fáze prípravy polievok môžete použiť ručný ponorný mixér alebo klasický stolný mixér s uzatvárateľnou nádobou. K uvarenej či upečenej zelenine pridajte toľko mlieka (smotany), aby vznikla príjemne hustá krémová polievka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mrkvová poievka

2 šálky očistenej mrkvy nakrájanej na hrubšie kolieska, mlieko alebo smotana, gin

Mrkvu uvaríme vo vode do mäkka. Scedíme a ešte horúcu ju zmixujeme s mliekom alebo smotanou. Ochutíme ginom, ozdobíme lístkom bazalky a podávame.

Cviklová polievka

2 šálky ošúpanej cvikly nakrájanej na väčšie kocky, mlieko alebo smotana, chren

Cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Scedíme a ešte horúcu ju zmixujeme s mliekom alebo smotanou. Ochutíme chrenom, ozdobíme lyžicou vyšľahaného mlieka a podávame.

Tekvicová polievka

500g tekvice na pečenie (oranžovej farby, dostupná momentálne aj na trhu), mlieko, karí korenie, Tandoori pasta

SkryťVypnúť reklamu

Celý kus tekvice aj so šupkou pečieme v rúre asi pol hodiny. Upečená tekvica by mala byť mäkká na vpich. Po vychladnutí odstránime šupku a dužinu zmixujeme s mliekom. Ochutíme karí korením, „pikantnosti odolnejší“ môžu ešte pridať Tandoori pastu a pochutnávať si...

Gabriela Sabolová

Gabriela Sabolová

Bloger 
  • Počet článkov:  74
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Ponúkam pomoc pri hľadaní vlastného stravovacieho štýlu, ktorý vyrieši nielen vaše zdravotné problémy, ale umožní vám aj žiť vaše sny:-)http://www.dietologicka.eu Zoznam autorových rubrík:  Úvahy o jedleNedajte sa oklamaťPríbehyRecepty

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

317 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

226 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu