reklama

Oficiálny príhovor ku dňu učiteľov

Vážený pán riaditeľ, vážená učiteľská rada. Rád by som predniesol zopár slov na úvod vášho sviatku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Práve dnes je ten deň, ten magickí okamih, v ktorom si pripomíname jeden veľkí sviatok. Je to váš sviatok. Uvedomujúc si hĺbku tohto okamihu, rád by som spomenul človeka , ktorí je vzorom pre všetkích učiteľov. Nemôže ním byť pre učiteľa nik iný ako Ján Amos Komenský.
,,Človek sa stáva človekom iba výchovou.“ Toto sú jeho slová, ktoré zatínajú do živého. Výchova, to je profesia na celí život. Učiteľ je ten, kto sa dobrovoľne rozhoduje pre túto profesiu, pre toto povolanie. Všetci predsa vieme, že byť učiteľom neznamená len postaviť sa za katedru a povedať niekoľko slov, ale tiež vedieť porozumieť žiakovi, vedieť mu pomôcť, vedieť ho rešpektovať takého, akí je. Je mi cťou vyzdvihnúť niekoľko takíchto ľudí, ktorí v mojich očiach spĺňajú tento obraz dobrého a správneho pedagóga. Osobne by som sa rád prihovoril a zároveň aj poďakoval tímto učiteľom: pánovi učiteľovi Šilerovi za jeho priam až otcovskí a mimoriadne obetaví prístup k žiakom, ďalej by som sa rád poďakoval pánovi učiteľovi Ivanovi, ktorí nám všetkím dal vždy odborné a vecné informácie, rady. Na samotní záver by som rád prednieosl obrovskú vďačnosť nášmu triednemu učiteľovi Kobidovi, ktorí nám bol druhím otcom, radcom, a aj napriek tomu dokázal byť dobrim človekom.
Pedagogika, ako sposob vychovávania, sa v našej spolocnosti udomácnila už dávno. Mnoho ľudi sa snaži priľnúť k nej. Učiteľstvo ako také prešlo v histórii mnohými zmenami. Všetci veríme že k lepšiemu. My sme sa tu dnes stretli, aby sme tomuto oboru vzdali hold, akí mu prináleží a právom patrí. Som nesmierne rád, že sa môžem prihovárať ľuďom,ktorí sú hrdými nositeľmi tohto tytulu. Vo svojej práci pre nás robíte maximum, živiac nádej, že raz sa aj mi budeme môcť plnohodnotne zaradiť do spoločnosti, aby sme spolu mohli budovať lepší a krajší svet. Aby sme pomocou vedomostí a poznatkov, nadobudnutých v škole, mohli dôstojne reprezentovať meno školy, a aj vás, učiteľov.

Doľte mi poďakovať sa všetkím vám za pozornosť, a zaželať vám príjemné strávenie vášho sviatku. 


Martin Gála

Martin Gála

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Rozhodol som sa písať. Prečo? Len tak. A pre koho? Pre vás. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu