Recept : Horúca čokoláda s malinami
Delikátne horkú čokoládu - v markete za 19.- Kč - zabalíte 2.8. /dodržať dátum / do batohu špeciálne pod vrchný uzáver. Odpochodujete po zelenej značke k Stráži /Nuzerov 802 m n m./ Dĺžka trasy je mimoriadne dôležitá pre správnu konzistenciu pokrmu. Veľmi opatrne otáčate tabuľku čokolády tak, aby zalepený šev obalu bol otočený smerom hore. Otvoríte obal a rýchle strčíte jazyk dovnútra. Trpezlivým vylizovaním sa dokonale zašpiníte. Na tento účel mate pripravené srevítky, ktoré ste pozbierali v reštaurácii pri obede. Ruky si následne poutierate do príjemného machu pod zadkom. Prázdny obal skladajte do štvorca veľkosti 25 mm, farebnou stranou vždy navonok. Ďalej oblizujte prsty, prípadne nos – ak dočiahnete vlastný nos vlastným jazykom. Predchádzajte pokušeniu utierať si ruky do nohavíc. Nohavice šetrite na čistenie rúk po slanine prípadne špekáčkoch. Je možné ovšem , ale úplne nakoniec, použiť aj vodu určenú na akvarel, ale nie celých 25 ml.
Nakoniec sa nám podarilo rôzne pokrútenými chrbtami rúk, stlačiť zvyšné veci do batohu a hodne bolestne vstať. Po niekoľkých krokoch vstúpime do malinčia a podľa chute a hlavne času / aby sme sa do tmy dostali na chatu/ uzobávame maliny.
Neprestávame sa čudovať, ako sa medveď môže tých krpatých bobuliek nasýtiť na celú zimu.
Repete si dajte v cukrárni , samozrejme so šľahačkou.
Dobrú chuť!