Varíme s Ficom - Slovenské elektrárne s omáčkou z peňazí daňových poplatníkov

Slovenská kuchyňa je typická skôr ťažšími jedlami, ktoré ale vynikajú svojou vôňou a bezpochyby aj chuťou, pričom pre konzumenta znamenajú bohaté nasýtenie na dlhší čas. Špecifickou je najmä slovenská politická kuchyňa, v ktorej sa už uvarilo všetko možné, niektoré suroviny dokonca aj dva krát. Jedným z takýchto už druhý krát varených hlavných chodov sú Slovenské elektrárne, ktoré pred pár rokmi podával svojim hosťom z Apeninského polostrova vtedajší šéfkuchár Mikuláš Dzurinda.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Dnes je hlavným kuchárom Róbert Fico, známy tiež ako omáčkový kráľ, ktorý však varí iba pre svojich kamarátov. Privoňať si k dnešnému menu ale môže každý. Z vône sa často dajú uhádnuť aj ingrediencie, tu je ich zoznam:

1 väčší podnik v čiastočnom vlastníctve štátu
1-2 policajné razie
1 kontrola Najvyššieho kontrolného úradu
1 jednostranne vypovedaná zmluva
1 minister
1 arbitráž
za hrsť veľkohubých rečí
štipka presvedčenia
veľa peňazí daňových poplatníkov

Postup je jednoduchý. Do podniku v čiastočnom vlastníctve štátu, v tomto prípade Slovenských elektrární pošleme policajnú raziu aj kontrolu NKÚ a necháme podusiť až kým nepustia šťavu, potom štyri mesiace až pol roka varíme v odkrytom hrnci. Slovenské elektrárne musia byť v tejto fáze bez chuti, vône a farby, pre nepozvaných hostí by mali dokonca pôsobiť nevábne a odpudzujúco. Pokiaľ niekoho stále lákajú, pošleme ešte jednu policajnú raziu. Slovenské elektrárne sú pomerne veľkým sústom, a preto do hrnca ešte prihodíme jednu jednostranne vypovedanú zmluvu, aby sa oddelilo Gabčíkovo, a až takto nakladáme na tanier.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na omáčku potrebujeme jedného ministra, najlepšie s maslom na hlave, ktorého si roztopíme na veľkohubých rečiach a na chuť pridáme za hrsť presvedčenia o dopredu vyhratej arbitráži. Pokiaľ by sa arbitráž nevydarila, nalejeme veľké množstvo peňazí daňových poplatníkov.

Podávame na zlatom podnose naaranžované v štýle SPP.

Dobrú chuť J&T!

Karol Galek

Karol Galek

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  116
  •  | 
  • Páči sa:  3 450x

Od roku 2004 sa venujem energetike a všetkému, čo s energiami, ich výrobou, distribúciou, spotrebou, či úsporami súvisí. V roku 2020 som prijal ponuku Richarda Sulíka stať sa jeho štátnym tajomníkom na Ministerstve hospodárstva SR a dnes pôsobím ako poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za stranu SaS. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
INESS

INESS

110 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
reklama
SkryťZatvoriť reklamu