reklama

Víťaz je jasný?

O tom, že sa na Severe manipulujú volebné výsledky na starostu, sa šuškalo už pred štyrmi rokmi, keď bola najväčšou súperkou Takáčovej pani Lengyelová. Nevedel som si to vtedy predstaviť a každému, kto mi to vtedy povedal, som len mávol rukou. Lenže pred pár dňami som si vypočul rozhovor dvoch úradníkov priamo na úrade terajšej starostky a som šokovaný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Odovzdával som oznámenia o konaní našich mítingov počas volebnej kampane. Bohužiaľ v podateľni nikto nebol. Nie je to vraj nič neobvyklé a počúvame o tom dnes všade. Nevadí, že boli stránkové dni, či ako tomu úradníci hovoria. Nakoniec som všetko vybavil, ale predtým som si čakajúc na chodbe vypočul hlasný rozhovor týkajúci sa spočítavania hlasov počas volieb.

Zjavne starší pán vysvetľoval mladšej kolegyni ako to pri sčítavaní po voľbách bude.

„...no a potom sa rozdelíme do dvojíc, vieš na to spočítanie. A lístky si tiež rozdelíme do piatich kôpok. Ako primátor, starosta a poslanci takí a takí. No a potom si každá dvojica vezme jednu kôpku, pripadne sa tie na poslancov rozdelia. No a počítať budeme tak, že ty mi budeš hlásiť mená a ja ich budem čiarkať. Potom to spočítam, každý svoju kôpku aby to bolo rýchlejšie, veď chápeš, nech tu nie sme do polnoci."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Doma mi to nedalo a prečítal som si zákon niekoľkokrát. Je v tomto deravý.

Problém I.

Tí, ktorí kandidujeme ako nezávislí, nemôžeme si nikoho do volebnej komisie navrhnúť.

Problém II.

Ak si strany nikoho nenavrhnú, navrhne do komisie starostka svojich ľudí a tí vedia robiť to, čo učil „starý mladú".

Nezostáva mi nič iné, len veriť, že to tentokrát tak nebude. Aj keď ...

Marcel Gibóda

Marcel Gibóda

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zaujímam sa o veci verejné, ktoré by som rád vo svojom okolí zmenil k lepšiemu... "Ak by v Košiciach fungovalo všetko tak ako má, nekandidovali by sme." OBČIANSKY A NEZÁVISLÝwww.OaN.sk Zoznam autorových rubrík:  Košice - SeverKošice - mestoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu