reklama

Obludárium

Treba si uvedomiť, že obluda nie je strašidlo...Aj keď hranica medzi týmito dvoma pojmami je veľmi úzka. nikde na internete som nenašiel, aký je medzi nimi rozdiel, dokonca niekde sa dá nájsť na rovnakú vec pomenovanie aj obluda aj strašidlo. Ale to je chyba. Tak som sa rozhodol že sa zhostím neľahkej úlohy a pokúsim sa ukázať a vysvetliť rozdiel medzi strašidlom a obludou...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
bububu
bububu 

Hlavný rozdiel medzi obludou a strašidlom je ten, že obluda je skutočná, pričom strašidlo môže byť a aj nemusí. Strašidlo môže byť kľudne aj duch alebo aj predstava... Pričom obluda je konkrétna, hmotná a hlavne je škaredá. Na prvý pohľad, proste OOBLUDAA.
Ďalej strašidlo môže byť aj prezlečený človek(zámerne), ktorý chce strašiť. Pričom obluda nemôže byť človek prezlečený, ale môže to byť človek bez prezlečenia, ktorý vyzerá ako obluda(nezámerne), ktorý nechce strašiť.
Ale niekedy je veľmi ťažké len podľa tohto rozlíšiť strašidlo a obludu... V každom prípade, keď stretnete strašidlo, tak sa nemáte veľmi čoho báť, okrem strachu... ale keď stretnete obludu, je dosť možné, že to bolo to posledné, čo ste stretli...

Keďže sú obludy nebezpečnejšie, dovolil som si vymenovať zopár druhov oblúd aj s ich popisom. (je možné, že ma niečo napadne neskôr, tak budem článok editovať.)

Bubák - strašidlo/obluda, podľa toho, či sa vám iba zdá, alebo je tam naozaj. Keď sa vám iba zdá, je to fajn, ale keď je tam naozaj, tak je to nefajn. Zmocní sa obete, ktorá v podstate zomiera od strachu. Pred tým sa ešte môže pocikať alebo pokakať, keď ju chytí panika(tú obeť).
Veľký pavúk - zatiaľ nerozšírený druh obludy. Má podobné vlastnosti ako hocijaký malý pavúk, akurát že je veľký, útočí na ľudí a je jedovatý.
Vlkolak - človek ktorý sa za splnu mení na vlko/človeka. Je chlpatý a pri premenenej podobe sa považuje za ťažko zabiteľného, pôsobí na neho striebro. Netreba ho provokovať, má rád mäso.
Upír - človek, ktorý sa stal bloodsucker. Nemá rád svetlo, počas dňa sa zdržiava niekde v tme. Má rád hlavne ľudskú krv. Ak ho stretnete, tak buďte k nemu milý a tvárte sa nepríťažlivo. Má rád hlavne pekné dievčatá.
Nemŕtvy - zombia/kostrička, sú srandovní, hlúpi a nemŕtvi. Nie sú však veľmi spoločenskí. Hľadajú pokoj, ktorý si určite zaslúžia...
Sucubus/Incubus - dá sa povedať, že jedny z tých príjemnejších oblúd. Ale iba do istej miery. Dokážu z vás vysať život. Sucubus je žena, Incubus je chlap.
Moloch - moja obľúbená obluda. Je to akoby jašter, konkrétne salamandra ale bez škvŕn skrížená s človekom. Je celý čierny, slizký, hladký, lesklý. Meria zhruba 2 metre. Pohybuje sa veľmi netredične. Ruky vystiera dopredu dozadu a rôznymy smermi, akoby niečo chňapal. Jazyk neustále vyplazuje a syčí. Pohybuje sa veľmi zákerne, zakráda sa. Proste obluda, ako má byť.
Drak - vznešená obluda. Dalo by sa povedať, že pre draka je obluda všetko iné. Draci veľmi bazírujú na svojom pôvode. Sú veľmi citliví a vzťahovační. Radšej sa s nimi ani nerozprávajte, iba sa ukloňte a utečte.
Yeti- humanoid žijúci zvyčajne niekde kde je zima. Podobá sa na BigFoota (VeľkáNoha). BigFoot má inú farbu a žije v inom prostredí. BigFoot bol ako malý uštipnutý osou, na ktoré mal alergiu, tak sa jeho noha permanentne zväčšila o tri kilá. Kvôli výsmechu okolia ušiel z domu niekam do lesa. V noci chodí strašiť a kradne ľuďom vyvešané prádlo. Yeti má obidve nohy rovnako veľké, ale on je celkovo škaredý, preto nežije v spoločnosti. Má rád surové mäso ale nie ľudské. Ľudia sa mu hnusia, zásadne tých ľudí čo zabije nezje iba ak roztrhá a porozhadzuje po lese...

Fero Zákerný

Fero Zákerný

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som obludamám v čižme hadatri dni ma naháňali Zoznam autorových rubrík:  Zrnko múdrostiPríbehy drsného FerdinandaPomarančYpsylony

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu