reklama

Kam Dvorak nemuze Mladka posle

Rada let uz nesem dobru novinu o krase cesko-slovenske, pradon cesko-moravsko-slovenske kultury. Ovsem, podarilo sa mi prinutit dost kamaradu aby poslouchali Nohavicu, cetli Hrabala a nepovazovali Janosika za polskeho hrdinu. Nikdy sa mi ale nepodarilo, nikoho prilakat aby sa ucil cesky lebo slovenky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Posledne dny ukazaly jak som spatne miril. Chtel som ponestsvou lasku mezi lidi melodiou Prodane Nevesty, Krutnavy a skladeb Dvoraka aJanacka. Chtel som ukazat krasu a velikost Cimermanovych dil, povidek Jiraska,Capku, pohadek od Feldka. Uplne zbytecne. Na Polaky palti jen a pouze Jozin zBazin, stejne jak na tohoz plati praskovaci letadlo.

To je uplny sok, cele Polsko posloucha pisnicky Ivana Mladkaspred 30 lety. Na YouTube sa objevili jej nove verse, hovori sa o nej v TV a vrozhlase a stava sa oblibenym motivom DJ-ov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nevadi, ze prumerny Polak neodlisuje Moravy od Oravy, aVizovic od Vrsovic. Zpivame to vsichni, furt a vsade.

Mne se to libi, kamaradi ma pytaju na vyslovovani ceskychslovicek, a po Vondrackovej a Gottovi mame novou ikonu cesko-moravsko-slovenskepopkultury.

Sice poslouchat tu pisnicku każdy den to je trosku moc, alenebojim sa ze sa zacnem ucit, pre odmenu, cinstinu. Nedavno sme to stejne meliz oblubenou pisni papeze Jana Pavla II. Som jisty ze o par tyzdni prijde novyJozin z Bazin a vyzene toho, a ja furt budu pomaly ukazovat krasu Smetany,Dvoraka a Janacka:-)

Grzegorz Grabowski

Grzegorz Grabowski

Bloger 
  • Počet článkov:  60
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kdo jsem? Doufam , ze mi to pomuzete zjistit... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu