reklama

Kde mudrlant-tu mudrlant alebo pravda o StartupCampe

Juraj Grečnár napísal na svoj blog post. Nič zvláštne. Venoval sa v ňom však akcii, na ktorej sa nezúčastnil. Nevedel o nej ani základné veci. No napriek tomu ju pekne očiernil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

Najprv ma to ako organizátora StartupCampu dosť naštvalo. Niekto vyhlasuje nepravdy o tom, čo robím. Druhý organizátor, @AngelinvestorSK, mu za to hneď aj nevyberavo vynadal. Sám som to tak najprv cítil a tiež by som sa stotožnil s vysloveným názorom, že autor blogu je prije.... k.... @AngelinvestorSK toto svoje vyhlásenie o pár hodín oľutoval (verejne, tu). Juraj Grečnár však aj napriek viacnásobnému upozorneniu, že píše hlúposti o niečom, čo nezažil, svoj blog post neopravil.

Najprv som bol na Grečnára naštvaný. Vymenil som si s ním však jeden email a pochopil som, že ho treba skôr ľutovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa svojich slov bol jedným z organizátorov Barcampu v Žiline na jar 2010. Nebudem bez jeho zvolenia citovať z mailu, ktorý mi poslal “mimo zápis”, pretože mi v tom bráni základná etika žurnalizmu. To, čo v ňom a na svojom blogu povedal mi však dalo jasný obraz o situácii.

Organizoval Barcamp. S jeho úrovňou (selfpromo rečníci, ktorí boli nezaujímaví) nebol spokojný. S tým sa dá len súhlasiť, zo štyroch Barcampov, ktoré som navštívil bol tento jeden z tých slabších. Ako by to však nestačilo, ešte mu niekto v súvislosti s organizáciou Barcampu vynadal do idiotov a horšie. Nie len, že ako organizátor nezvládol pritiahnuť na svoj event zaujímavých ľudí, ešte mu za snahu a hodiny voľného času strávené organizovaním niekto vynadal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sám som bol jedným zo 14 organizátorov konferencie TEDxBratislava. Zďaleka nie hlavným, len jedným zo 14. Hoci bola konferencia extrémne úspešná (Čo sa dá povedať aj o Barcampe v Žiline. Ľudia, čo naň prišli boli vo všeobecnosti skôr spokojní.), lineup speakrov nebol ideálny. Všetci organizátori sme si to priznali a zanalyzovali, čo sa pre ďalší rok dá spraviť v tomto smere lepšie. Osobne, hoci som bol len jeden zo 14tich, považujem to aj za svoje zlyhanie a chybu.

Juraj Grečnár sa to však rozhodol vyriešiť inak. Zanevrel na Barcamp. A, aby sa pomstil za krivdu, ktorú mu niekto spôsobil, vyvŕšil sa na dvoch podujatiach, ktoré s tým nemali nič spoločné – Unicamp v Trnave a StartupCamp v Bratislave.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je smutné, keď snaha nie je odmenená. Ešte smutnejšie, keď je potrestaná, hoci len slovne. Preto nemám za zlé Jurajovi Grečnárovi, že napísal tie hlúposti, hoci netušil o čom hovorí. Nejako prežijem, že hoci, som StartupCamp organizoval predovšetkým ja, tvrdil, že to bol Angelinvestor ako svoje selfpromo (sro, či bez sro nemám s ním, okrem občasných ostrých výmen názorov na úroveň starupovej komunity v ČR a SR, nič spoločné). Tiež prehltnem to, že naznačoval, že to bolo len ďalším z “campov”, kde ľudia robili selfpromo, hoci v skutočnosti išlo len o stretnutie pri pive, kde sa bavili ľudia patriaci do startupovej komunity. A čert ber, že skutočným motívom organizovania bolo vytvorenie vzťahov medzi ľuďmi, čo do startupov fušujú, aby sa navzájom mohli podporovať. Všetkých tých 40 ľudí, čo tam bolo to vie veľmi dobre.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je mi len ľúto, že Juraj Grečnár sa so svojimi osobnými krivdami rozhodol vysporiadať takto.

Radovan Grežo

Radovan Grežo

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem v reklame, ale inak som celkom slusny clovek. Zoznam autorových rubrík:  Vtipné príbehyNaštvané komentáreExperimentálne umenieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu