reklama

Rok plný kontrastov a premien

Z nového roka ubehli necele dva mesiace, napriek tomu mám dojem, že ho môžem kľudne pomenovať, ako mesiace kontrastov a premien. Zastihla nás plynová aj hospodárska kríza. Mnohým sa zrútil svet ako domček z kariet. Pýtajú sa, ako je to možné, že práve v digitálnom storočí je svet tak zraniteľný, ako keď pichnete špendlíkom do balóna. Kde sa stratila tá istota ktorú sme mali?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Zamýšľam sa aj hlbšie nad tým prečo práve v týchto časoch? Rozprávame si, veď to náš problém nie je, my s tým nemáme nič spoločné, my zato nemôžeme.Každý jeden z nás je zodpovedný za vzniknutú krízu a za chudobu ktorá vo svete vládne. A to svojou honbou za mamonou tohto sveta a pritom zabúdame na človeka, ktorý žije vedľa nás a potrebuje nám povedať čoho trápi, ako žije, ale my nemáme pre neho čas.

 Nazdávam sa že nič nie je náhoda a že momentálne udalosti, ktoré prebiehajú majú súvis s rokom ktorý práve prežívame. Apoštol Pavol nás pozýva k zmene, nie vonkajšej, ale vnútornej premene. Tak ako silno Pavol prežil svoje obrátenie, tak ho môže zažiť každý jeden z nás, stačí len keď predstúpi v pokore pred Boha a pozve ho do svojho srdca a vyhlási za svojho jediného Pána a Kráľa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 K hlbšiemu prežívaniu tohto roka nám môžu pomôcť aj zaujímavé knižné publikácie ako:

Vyznania apoštola Pavla od kardinála Carla Maria Martiniho. Je to veľmi dobrá a kvalitná meditatívna kniha. Martini sa dlhšie zamýšľal, že by bolo zaujímavé spraviť duchovné cvičenia a spoločne s Pavlom sa zamýšľať nad jeho apoštolátom a zhodnotiť ho pohľadom, akým ho on zhodnotil v posledných chvíľach svojho pozemského života. Ďalšími zaujímavými a kvalitnými knihami sú knihy: od Františka Trstenského Na ceste do Damasku. Kniha je pomôckou a inšpiráciou pre každého, kto chce hlbšie spoznávať Pavlovu osobu a učenie. Potom je tu kniha Svätý Pavol z Tarzu, svojím formátom vhodná aj do vrecka a môžeme ju čítať aj počas cestovania. Najvhodnejšie je spoznávať svätého Pavla štúdiom jeho listov. Tu dávam do pozornosti meditácie Pavlových listov formou lectio divina. Tie môžete nájsť na www.fara.sk/kotesova a v menu treba kliknúť na Rok svätého Pavla Na záver ešte počúvať každý tretí utorok v mesiaci na Rádiu Lumen Duchovný obzor kde biblista František Trstenský veľmi prístupnou formou vysvetľuje Pavlove listy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prajem nám všetkým aby sme využili tento milostivý rok správne a nechajme sa viesť naším sprievodcom Pavlom bližšie k Bohu .

Peter Grobarčík

Peter Grobarčík

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som telesné postihnutý mladý muž ktorý chce písať o diani okolo seba Zoznam autorových rubrík:  Preskušaj si svoje vedomostiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu