reklama

LABORATÓRIUM – globálne oteplenie a smrtonosné kravské prdy!

Na môj predošlý blog sa rozvinula celkom zaujímavá debata. A keďže v nej nie je veľa priestoru na argumenty, vracia sa k tejto téme príkladom, ktorý snáď otvorí oči tým, čo slepo veria, „vedeckým tvrdeniam“, že...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

za cyklickú klimatickú zmenu môže človek a jeho činnosť. Podotýkam a zdôrazňujem, že tu nikto nespochybňuje, že globálne oteplenie (celkom logicky, keďže ide o cyklus) nastáva a že extrémy počasia sú opäť logickým dôsledkom tejto zmeny. Ale zdôrazňujem a podotýkam, že neexistuje dôkaz, že by takúto cyklickú zmenu mohlo ovplyvňovať ľudské konanie.

 Už som sa aj snažil naznačiť, že keby klimatológovia neprišli s tvrdením o ľudskej vine na prirodzenom prírodnom úkaze, tak by boli nezaujímaví a keby boli nezaujímaví, tak by sme si ich nevšímali (veď koho by zaujímalo niečo, čo sa nedá ovplyvniť?) a keby sme si ich nevšímali, tak by sa tradične nevzdelaní politici neplašili a keby sa politici neplašili, tak by nešli milióny na nových klimatológov, ktorí z toho žijú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Veď aj vedci sú len ľudia. Máme aj iné príklady zavádzania verejnosti. Keď koncom minulého storočia prišli dvaja francúzski fyzici so senzačným ohlásením dosiahnutia supravodivosti za bežných podmienok, do roka to potvrdili aj naši vedci! Oni toto tvrdenie vraj pokusne potvrdili!!!! Sláva, sláva, slá... neslávne to skončilo, zistilo sa, že tí dvaja Francúzi si to vymysleli. A o našich nadšencoch supravodivosti sme už viac nepočuli.

 U nás je najväčším globálnym otepľovačom pán profesor Lapin. A priznajme si, počuli by sme niekedy v živote o ňom, keby nás nestrašil a neprorokoval veci nevídané a neslýchané? A v rozpore s vedeckými zásadami triezveho uvažovania nezatajoval skeptické hlasy, ktoré dokazujú, že to, čo on berie za bernú mincu a rozmieňa ju zjednodušenou propagandou pre masy vôbec nemusí byť také isté?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lapajstvá profesora Lapina

 Keď Greenpeace začalo s nadšením strašiť s globálnym oteplením, pridali sa aj anonymy za OSN, ktorí vyhlásili, že produkcia mäsa je v celom svojom procese škodlivejšia ako doprava, keďže priame emisie z produkcie mäsa (vrátane chovu jatočných zvierat) sa na celkových emisiách podieľajú 18 percentami. Juj, aká hrôza, hneď utekali naši novinári za takým odborníkom, čo im to vysvetlí. A našiel sa. S profesorským titulom a bez hanby tvrdiť, že: „...poľnohospodárstvo sa významnou mierou podieľa na produkcii metánu, čím prispieva k zosilneniu skleníkového efektu. Na zvyšovaní podielu metánu vo vzduchu sa podieľajú aj plyny prežúvavcov, ktorým vzniká metán v tráviacom trakte.“ Skúste si to preložiť do ľudštiny a ostane vám rozum stáť. Žeby za diery v ozónovej vrstve mohli kravské – oné? Pán profesor si myslí, že áno a predvída dokonca aj hrozivé následky! Tušíte, čím nám to pán profesor hrozí? No kravskými „pšukmi“. Veď keď si také stádo naraz „pšukne“, kto by neveril v tornáda naprieč Horehroním?!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Mohol by náš profesorský lapaj niečo také tvrdiť, keby si zachoval aspoň špetku povinnej vedeckej skepse a nedal sa na propagandu bez rozmyslu? Uveďme si príklad, kedy malo dôjsť k efektu priam "nukleárnej zimy“ spôsobenej cielene človekom. Za prvej Vojny v Perzskom zálive v roku 1990 pri svojom ústupe irackí vojaci zapálili 697 naftových vrtov. Do ovzdušia bolo emitovaných viac ako 500 miliónov barelov ropy, čo viedlo k rozsiahlemu zamoreniu ovzdušia olejovými aerosolmi, sadzami, nespálenými uhľovodíkatými zlúčeninami, ako aj kysličníkmi dusíka, síry a uhlíka. Nad Kuvajtom nebolo vidieť mesiac kvôli týmto mračnám slnko. Dymové mračná boli pozorovateľné ešte o 1100 kilometrov južnejšie. Odhadovalo sa, že denne v Kuvajte zhoria 3 milióny barelov ropy, čo uvoľní do ovzdušia približne 5 000 ton sadzí so 4% podielom síry. Prvé predpovede vo svetovej tlači varovali pred možným efektom „nukleárnej zimy“ v celosvetovom meradle. Ako informovalo aj naše denné spravodajstvo, plodiny horenia dosiahli Japonsko už po piatich dňoch. A – nič sa nestalo. Vzdušný obal Zeme zvládol aj takúto jednorazovú katastrofu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Propaganda namiesto vedy

 Už sme si povedali, že skeptici považujú za ničím nepodložené, že by sme boli schopní vyprodukovať niečo v takom množstve, aby to s mohutným vzdušným obalom Zeme pohlo. To, samozrejme, neznamená, že by bol niekto proti znižovaniu znečistenia nášho životního prostredia. Ale nie kvôli klíme, kvôli nám samým!

 Ale „globálni oteplisti“ sa nevzdávajú. Prišli s epochálnym novým zdrojom globálneho oteplenia. Vinníkmi sú kravy! Len si to predstavte. Tie nezodpovedné tvory podľa istej štúdie, ktorú finančne podporil aj NASA??) za rok 2011 vypustili do vzduchu vraj 119,1 miliónov ton metánu?! Ako niekto vôbec mohol „vypustiť“ takúto správu a ešte sa dokázal tváriť vážne? To bol pri každej krave jeden vedec s maskou a balónikom na vetry, alebo ako vlastne sa niečo také meria? Médiá, kde najmä u nás kraľujú vedeckí nevzdelanci, ako Ján Mečiar v RTVS, síce uznávajú, že metán tvorí len menšiu časť skleníkových plynov (najviac je oxidu uhličitého), ale hneď dodávajú, že pre otepľovanie je nebezpečnejší. A nesmieme zabudnúť na nášho popredného otepľovacieho propagátora profesora Milana Lapina. Ten prišiel s inováciou, podľa ktorej nás ohrozujú aj otvorené hnojiská. Hnojiská, ktoré už najmenej polstoročie nemáme!? To čo mu z hľadiska vedy môžeme jednznačne vyčítať, že namiesto vecného vedeckého stanoviska opatrne zvažujúceho pre a proti, stal sa oduševnelým a jednostranným propagandistom "jedinej pravdy". A taká v žiadnej vede neexistuje!

 Každému normálnemu človeku by ohrozenie kravskými prdmi muselo nutne pripadať ako – kravina. A rád by sa na tom zasmial. Ale pozor, pozor, nepodceňujme našich záchrancov sveta. Zdá sa, že z toho bude dobrý kšeft! Na Novom Zélande totiž prišli „zelení“ s nápadom kravské prdy – zdaňovať! Úplne pri tom ignorujú fakt, že v Indii je ďaleko najviac kráv a nikto by nepripustil, aby ich niekto s takýmito kravinami otravoval. A čo tá divá zver v Afrike?! A čo fakt, že masový chov dobytka, ale aj úžitkových zvierat je dávno za nami. Napríklad kone úplne vymizli z domácich hospodárstiev a to ich mal len Napoleon pri Waterloo až desaťtisíc! No, ale vtedy sme ešte neživili vedcov zvaných klimatológovia...

 To všetko, samozrejme, „zelených“ nezaujíma. Táto civilizácia je totiž civilizáciou parazitizmu. Len čo sa nájde niekto kto len trochu prosperuje, už mu na krku visia záchrancovia Zemegule, aby aj im z toho na pokutách, či daniach niečo kvaplo. A farmári sa môžu zblázniť (len si spomeňme na falošnú kampaň o „šialených kravách“,z ktorých steak vás pripraví o rozum???).

 Pri dnešnom stave zúfalo vedecky nevzdelaných politikov sa však celkom dobre môže stať, že aj takáto kravina sa raz objaví v našom zákonodarstve ako naliehavá záležitosť života a smrti. Ale je tu nádej – možno, že keď profesor Lapin pre každého z nás navrhne vhodne umiestnený výfuk s katalyzátorom, aspoň komusi sa rozsvieti v hlave a konečne pochopí...

Gustáv Murín

Gustáv Murín

Bloger 
  • Počet článkov:  328
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Vraciam sa na tento blog a verím, že tak opäť stretnem starých dobrých známych a aj nových čitateľov. Aj keď tento blog je všemožne aj nemožne filtrovaný, takže ho určite nenájdete vo Výbere :( Zoznam autorových rubrík:  KrimiMédiáCivilizáciaBratislavaDlhovekosťCestyRádioaktívni - doplňujúce textPolitikaJazykové hlavolamyRovnoprávnosťParadigmy zdraviaNezaradenéPartnerské vzťahy a rodinaKultúraČo sa deje

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu