reklama

Škola a ranné prebúdzanie

Každým ránom sme bližšie a bližšie k novému školskému roku. Mne sa v hlave ocitá myšlienka ranného vstávania. Doteraz som bol zvyknutý spať minimálne do deviatej, vo väčšine prípadov som však spal do pol jedenástej. Nastáva však veľká zmena...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)
Obrázok blogu

Cez prázdniny to tak býva. Študenti majú voľno,menej povinností a keďže vedia, že na druhý deňnemajú nič na práci, sú hore do nočnýchaž ranných hodín a ráno potom dospávajúto čo v noci zameškali.

Nie jeto nič neobvyklého, avšak za pár dní tu mámenový školský rok, a každedenné vstávaniedo školy. Ako to budeme zvládať cez školu? Rodičia sícepovedia, že odteraz budeš chodiť skoršie spať, lebo budeš ránoskoro vstávať, ale pomôže to? Dá sa vôbecísť skoro spať? Ja osobne nedokážem skoršie zaspať,aj keď idem spať skôr, v posteli proste nezaspím,hlavou mi ešte lieta množstvo myšlienok a kým zaspímprejde hádam aj hodina. Nebude to ľahké prispôsobiťsa. Keď si predstavím, že odteraz budem vstávať osiedmej (viem, že mnohí vstávate ešte oveľa skôr,najmä tí čo dochádzajú do škôl ziných miest a obcí) je to strašná predstava.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnessom sa schválne pokúsil vstať skôr, aby somotestoval samého seba. Namiesto pol jedenástej som dnesvstal o štvrť na osem. Veď o týždeň takto budem vstávaťpravidelne. Keď som sa tak zamyslel, zistil som, že som taktozavčasu vstal asi prvýkrát za celé prázdniny.(nerátam dovolenku a niektoré iné dni kedy maväčšinou zobudili iní ľudia) Spočiatku to bolo fajn,ale momentálne keď píšem tento článok ešterozmýšľam o tom, že čo keby si troška pospím, alenie nemôžem, v škole tiež nebudem môcť spať.

Trebasi zvykať a obetovať sa. Nič viac vám asi neporadím,je to len o zvyku a o tom ako je kto naučený a ako sa s týmdokáže vysporiadať váš organizmus, spánok jepre nás dôležitý a musíme si ho dopriať.Treba sa vedieť obetovať, ak nejdeme spať len preto, že mámeešte nejakú prácu treba si ju nechať na druhýdeň, ak pozeráme nejaký film vtedy je to už tažšie,lebo na ten si treba počkať dlhšie a keď je to kvôli učeniusa, tak učiť sa treba popoludní a nie na večer, ale to užzachádzame do inej témy. Je to však o tom, že sitreba vedieť zvykať a vedieť sa obetovať, obetovať v zmysle:“radšej pôjdem spať, lebo mi to prospeje”, než: “...eštechvíľku, ešte chvíľku...”.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz by ma však zaujímalo ako ste na tom vy? Nechávam preto voľný priestor na debatu v diskusii, budem veľmi rádak sa mi aj vy podelíte s vašimi zlými návykmi,či návykmi vašich detí, alebo aj radami ako to robítevy, aby ste boli ráno čerstvý a fit.

Erik Gyepes

Erik Gyepes

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Býva v Nitre, kde je študentom SPŠ Nitra, patria mu stránky depi.sk, je podpredsedom fanklubu skupiny desmod a zároveň tvorí aj ich stránky. Zaujíma sa o tvorbu webstránok, internet, linux a fotografovanie. Veľa času trávi so svojou priateľkou a pri PC :)Kontakt:erik.gyepes[zavinac]depi[bodka]sk Zoznam autorových rubrík:  InternetLinuxFotografiaVoľná témaNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu