reklama

Švédske reminiscencie

Po švédskom vidieku, ktorý som opísal v predchádzajúcom článku , tentoraz sa pozriem na život vo švédskom meste Malmő, kde som strávil pár pekných chvíľ a následne aj pričuchol k nočnému životu v tejto metropole západného Švédska.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Najskôr som sa pristavil pri kotve, ktorá stojí na nábreží, kde si človek uvedomí, že niekde treba patriť, mať svoj bezpečný prístav, kde sa dá vždy vrátiť.

Kotva
Kotva 


Taktiež kontrast starých drevených plachetníc a obrovského trajektu v prístave ukazuje veľký skok v histórii moreplavectva a jeho vývoj.

Lode
Lode 


Ale dominantou tohto mesta nie je prístav, ale nádherná ukážka architektúry, zatočená budova, na ktorej vidíme, že aj nové a vysoké dominanty miest, môžu byť rovnako krásne ako účelné. A na túto konkrétnu budovu môžu byť obyvatelia náležite hrdí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Malmo
Malmo 



Pár krokov od prístavu sa nachádza jedna z ďalších kultúrnych pamiatok, ktorá zobrazuje švédskeho kráľa, ako víťazne kráča na koni.

Na koni
Na koni 



Kúsok ďalej som si zahral s miestnou kapelou, ktorej vôbec nevadí, ak hráte falošne, a dokonca sa ani nesťažovali, že im môžem pokaziť celkový dojem.

kapela
kapela 



V ten večer, ktorý som tam trávil sa hral prípravný futbalový zápas medzi domácimi a reprezentáciou Chile, to znamená, že všetky terasy, kluby a reštaurácie boli plné priaznivcov, takže som sa zaradil k nim na tento čas aj ja. Spoločne sme sa tešili, taktiež spoločne popíjali, a na záver po skončení zápasu, keď futbal vymenili mladí hudobníci, aj sme si spolu zaspievali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
klub
klub 



P.S. Pri nočnom návrate na hotel som si predstavoval, či by som sa rovnako pohodovo a bezpečne cítil i v našich nočných mestách......


Miloš Hajdin

Miloš Hajdin

Bloger 
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Nemožné je iba jednou z možností... Zoznam autorových rubrík:  CestovanieŠportPolitikaÚvahyPríhodySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu