reklama

Naše vtáčiky

Mali sme doma Tweetyho...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Sú to takí krpci,volajú sa Zebričky austálske.

Na začiatku t.j.pred 8 rokmi bol len jeden vtáčik.Volal sa Tweety,neskôr familiárne Tviťko.Bol to najkrajší,najdlhšie žijúci a najzábavnejší vtáčik.A taktiež bol veľmi odvážny.

S bratom sme dostali pred 8 rokmi na Vianoce každý jedno zvieratko,ja korytnačku,on vtáčika.

Teraz Vám predstavím vtáčika môjho brata,nebojte sa,mám na mysli toho lietajúceho.

Vraj kým sa k nám dostal pod stromček,bol celý čas zatvorený v krabici a v skrini,bol celkom ticho,ani nepípol...Dokonca mu to ostalo,aj keď už bol pod vysvieteným stromčekom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Brat dostal klietku a v nej bol umelý vtáčik.Tak bol chvíľku smutný,že nie je živý.Ale to len dovtedy,kým nezbadal Tweetyho.Bola to medzi nimi láska na prvý pohľad!

Hneď vložil vtáčika do klietky,napustil mu vodu a nasypal proso.

Predstavte si,ten náš vtáčik sa naučil aj čítať,lebo už na druhý deň mal na všetkých veciach názvy a on sa nimi riadil.Na nádobke s vodou bolo "PITIE" na nádobke s prosom "JEDLO"...

Tento vtáčik sa veľmi rád hojdal na jeho hojdačke,a miloval rýchlosť,pretože sa hojdal hádam 130 kilometrovou rýchlosťou.

Keď mal možnosť lietať po izbe,alebo nebodaj byte,tak bol veľmi šťastný...Väčšinou pristál na záclone,kvetine,alebo aj niekomu na hlave,či ramene a práve vtedy mi pripomínal pirátskeho papagája.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No on bol tak trošku cirkusový prípad,lebo brat si s ním robil čo chcel a on si to nechal.Teraz nemám na mysli opekanie nad ohňom,či trhanie nožičiek,ale hrali sa spolu.Položil si ho na rameno,tak tam ostal a mohli sa spolu prechádzať po byte.Položil ho na stôl-ležal na chrbátiku a niekedy tam tak ostal pár minút,potom si išiel zalietať akoby nič.

Bol taktiež hollywoodska hviezda,mohli ste ho fotiť,filmovať a on sa nechal.

Zlatý bol,keď sa "napchal" do kŕmitka a spinkal tam.Nezaujímalo ho,že v klietke boli aj ďalšie vtáčiky a chceli jesť...Alebo chutný bol aj keď sa mal kúpať vo vaničke,vždy si len omočil nožičky,napil sa a odletel,ale vedelo ho nahnevať ak sa kúpal nejaký vtáčik s ním,ofŕkal ho a on sa musel sušiť na bidielku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tviťko mal aj kopec detí ako smetí a väčšina z nich zomrela ešte skôr ako on sám.

Najviac sa mu povahovo i výzorom podobali synovia Hnedko a Zlatíčko.

Hnedko už nežije,ale Zlatíčko nám oboch pripomína i keď je trošku viac do siva,na rozdiel od Hnedka a Tviťka.

Lívia Hajrová

Lívia Hajrová

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajná baba,ktorá hrá florbal,má rada šport,zábavu,kamošov,cestovanie... Zoznam autorových rubrík:  športFlorbalvlastná tvorbaĽudia-obdivujem VásNezaradenéRozprávky

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

23 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu