reklama

Bizarná Veľká cena USA F1 vrhá zlé svetlo na organizátorov a FIA .

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Jazdcom tímov Jordan a Minardi stačilo dôjsť do cieľa a majú prvé tohtoročné body. Ferrari získalo double! Na trati pretekalo len 6 pilotov na preumatikách Bridgestone! Piloti, obúvajúci Michelin, preteky bojkotovali a po prvom kole zašli do boxov!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Len pred niekoľkými minútami sa skončila bizarná Veľká cena USA v Indianapolis seriálu pretekov F1, ktorá vstúpi do dejín ako najväčší bojkot pretekov. Pretekali iba šiesti jazdci!

Po 1. kole pretekov všetci 14-ti piloti tímov, ktoré používajú pneumatiky Michelin, zašli do boxov a preteky bojkotovali. S vedením FIA sa počas celého dňa viedli debaty o potrebe výmeny nových sád pneumatík pre pilotov obúvajúcich gumy značky Michelin pre bezpečnosť pilotov. Počas tréningu vážne havaroval Ralf Schumacher, ktorý zničil monopost po tom, ako mu praskla preumatika. Čaká sa už vari iba na smrť v priamom prenose ??? Snáď po tom sa zobudí vedenie FIA ??? Nebude už neskoro, keď svet príde zbytočne o ďalšieho pretekára ???

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes získali body všetci šiesti piloti stajní Ferrari, Jordan a Minardi, ktorým stačilo dôjsť do cieľa !!! Po tejto VC už nebude mať na svojom konte bod len BAR Honda.

Diváci, ktorí si zaplatili za vstup na tribúnu, húfne odchádzali pobúrení a sklamaní počas pretekov. Na trať dokonca dopadla aj fľaša ! Zostáva len veriť, že po tomto fiasku sa vedenie FIA spamätá a návrat VC do Európy sa bude jazdiť už pri korigovaných pravidlách, s ohľadom na bezpečnosť jazdcov!

Jozef Halač

Jozef Halač

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

relaxujem pri fotografovani, písaní článkov ... najradšej však so svojou rodinou ... Zoznam autorových rubrík:  Čo prináša životFilm a fotografiaSvet počítačovKomentáreRecenzieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu