reklama

Ke: Zasadanie poslancov oct30.-31. 2008

Zasadanie poslancov Košíc oct30-31 2008 malo viac zaujímavých bodov. Zatiaľ čo Košičania pracovali a venovali sa svojim životom, my poslanci sme rozhodli (okrem iného) o nižšom poplatku pre vycvičených a čipom označených psov, o organizácii magistrátu mesta, o tranformácii BPMK na sro, o pláne na integrovaný dopravný systém mesta, programe hospodárskeho a spoločenského rozvoja, vyhodili sme 30 batoliat do 2.5 roka z priestorov mesta  a dali tam miestny úrad Pereš, predali majetok mesta za pár miliónov Sk a obišli zákon SR o meste Košice.-

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

 Priebeh rokovania bol v podstate celkom nudný. Koalícia KDH-SDKÚ/DS-SMK s pohodlnou väčšinou 33 hlasov z 50 nemá problém prijať čokoľvek. Vidieť to aj z toho, ako málo argumentujú v prospech predkladaných návrhov. Často sa stáva, že aj v silne kritizovaných témach súvisiach s majetkom mesta alebo ľahostajnoťou úradníkov mesta k vykonávaniu termínovaných uznesení nás poslancov, zostávajú ticho.

Úplnú nudu odohnali iba chvíle, keď sa prejednávala práca mestskej polície. Poslankyňa Gamcová oznámila, že odťahová služba MsP v noci priviezla nejaké auto pred blok, policajti si potriasli s niekým ruku, zložili auto a odišli . Ďalej obvinila MsP z liknavého postupu v prípade napadnutia jej syna. Náčelník MsP Dvorožňák vyhlásil, že má iné informácie. Podporil som kolegyňu a upozornil na snahu komunistu Dvorožňáka spochybniť poslanca, ktorý má priame informácie.

Len čo som vyslovil slovo komunista, ozval sa smiech poslancov KDH. Nepripadal mi kŕčovitý - ako smiech tých, čo nesú zodpovednosť za inštaláciu Dvorožňáka do verejného života a smiechom sa snažia zakryť to. Mnohí z nich totiž hlasovali za, keď primátor Knapík(KDH) navrhol tohto komunistu za náčelníka MsP. Skôr mi znel ako radostný smiech ľudí, čo sa zabávajú. Na šašovi, čo hovorí smiešne veci.

Takto sme dopadli 19 rokov po "nežnej". Miestni politici KDH - ktorá roky verbálne odsudzuje komunistov - sa vysmievajú kolegovi, ktorý na nich ukazuje. Žiaden stud. Žiadna hanba. Akoby nevideli, čo vystrájajú komunisti v tejto krajine.

Poslanci sa zabavili aj na citáte Nietscheho, že je treba najprv rok mlčať, aby sa niekto odnaučil tárať. Povedal ho poslanec Müller(KDH) v reakcii na môj návrh určovať výdavky na chod magistrátu mesta referendom . Aby Košičania podľa alternatív sami určili, koľko peňazí sú ochotní dať v prospech fungovania svojej servisnej organizácie. Müllera odmenili potleskom a tváre námestníkov Vargovčáka(SDKÚ/DS) a Čečka(KDH) ožiaril úprimný úsmev. Výborne sa bavili, bolo to vidieť.

Ja si naopak myslím, že miestne referendum o jednej položke obecného rozpočtu môže zvýšiť záujem ľudí o miestne veci. Už dnes každý Košičan "dáva" viac než 1000 Sk ročne na chod úradu samosprávy.(pre rok 2009 260mil. Sk - 8.630mil. Eur). Nemôžu byť použité inde - zúfalo je treba parkoviská, nové chodníky, staré opraviť, vystavať ihriská pre deti, a pod. Na toto všetko nie sú peniaze. Ale 1/4 miliardy Sk na chod magistrátu sa nájde.

Pravdou je, že uľahčený smiech poslancov a námestníkov môže znamenať aj to, že im už poriadne leziem na nervy. Kritizujem kvalitu materiálov, neschopnosť vysokých úradníkov mesta, vyzývam primátora a námestníkov aby ukázali konkrétnu prácu. Vedia, že si zo mňa môžu uťahovať, lebo sa im nič nestane za akékoľvek zlé rozhodnutie. Takto to totiž funguje roky - a niet znakov, že by sa to menilo.

Je smolou občanov, že dôsledky rozhodnutí poslancov Košíc pocítia s oneskorením niekedy aj niekoľko rokov. Nič sa nestane poslancom, čo hlasovali za zlé návrhy. Čo umožnili nevýhodnými predajmi postupne znižovať majetok Košičanov, prenajímať ho inštitúciám a obchodným spoločnostiam za 1 Sk na dlhé roky, čo vyplácajú milióny Sk za "konzultácie" (EHMK), alebo tým, čo zadĺžia mesto po uši. Napr. čo sa komu stalo za predaj pozemku pre Aupark?

Sedia naďalej na slušne platených obecných postoch. Ako prednostovia, starostovia, poslanci. A ľudia naďalej iba šomrú.
-



Alfonz Halenár

Alfonz Halenár

Bloger 
  • Počet článkov:  114
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Pracovník IT, poslanec Košíc a poslanec Košického kraja. Zoznam autorových rubrík:  KošiceSamosprávaDemokraciaKomunisti okolo násPolitické stranyAktuálne reakciePoslanci Košíc

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu