reklama

SR: Prečo budem voliť Radičovú

Pár dní pred voľbami prezidenta SR som zmenil názor. Už nevhodím prázdnu obálku. Budem voliť Radičovú - aj keď mám voči nej viacero vážnych výhrad. Keď nastupovala oct 2005 na post ministra SR, jedným z jej cieľov bola aj sociálna spravodlivosť. Toto slovné spojenie je na prvých stranách učebníc komunistov. To bol aj dôvod, prečo som na jej oficiálnu ministerskú e-adresu zaslal otázku, či bola v KSČ/KSS. Bez odpovede.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Dnes sa množia signály, že v KSČ nebola. Na druhej strane vie nájsť spoločnú reč so Smerom, viacnásobne v minulosti potvrdila ako jej záleží na "sociálnej spravodlivosti". Ako podpredsedníčka SDKÚ-DS si vedela predstaviť spoluprácu s HZDS po voľbách 2006. Komunisti a eštebáci v Smer-e, ani sluhovia muža s podozrením, že má na rukách krv, jej neprekážajú.

To vyššie však bledne pri pomyslení, že ďalších 5 rokov bude prezidentom SR ničím nie výrazný komunista Gašparovič. Keď ho Mečiar nechal vyhodiť z kandidátky HZDS, opľul pánovu čižmu čo ju roky leštil a založil stranu s invenčným názvom HZD v nádeji, že odsaje voličov HZDS. Šťastná konštelácia politických okolností v roku 2004 mu umožnila stať sa prezidentom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pri pomyslení, že mu ďalších 5 rokov bude robiť šéfa kancelárie komunista Čič, otvára sa mi nožík vo vrecku. Čiča v roku 1970 vykopli z KSČ, aby neskôr podal odvolanie a do KSČ bol opäť prijatý. Teda Čič prisahal KSČ, že ruské tanky nás v 1968 oslobodili. Dodnes nechápem VPN, prečo ho dala na 3. miesto kandidátky volieb 1990. Pretože už v 1958 vyhadzoval študentov PF UK zo štúdií za ich pôvod. Čič pochvalne písal o zákonoch č. 231/1948 Zb. a č. 232/1948 Zb., podľa ktorých komunistickí zločinci v 50. rokoch obesili mnoho nevinných ľudí - včítane Milady Horákovej - a označil ich za významný nástroj v boji s kontrarevolučnými živlami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Niet volieb, ktoré by neboli rozhodujúce. Každé ukazujú, koľko ľudí v tejto nešťastnej červenej krajine odmieta komunistov. Kňazi by mali prestať kolaborovať s Ficom a vyzývať na omšiach, že voliť komunistov je hriech. Mladí ľudia ktorí chcú žiť na Slovensku, by sa mali postaviť pred starých rodičov a opýtať sa ich, či ich ľúbia. Ak áno, nech volia kohokoľvek - len nie komunistov. Nech idú s nimi a presvedčia sa. Volebná komisia dovoľuje pomoc pri vypĺňaní lístka.

Muži ako Čič, Gašparovič, Fico, Paška a ďalší čo ich podporujú, sú hanbou tejto zeme. Voľba Radičovej sa v porovnaní s nimi stáva dobrom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

-

p.s. Sociálna spravodlivosť (social justice) je aplikácia pojmu distributívnej, rozdeľovacej spravodlivosti na bohatstvo, majetok, výsady a výhody, ktoré sa hromadia v štáte. Roger Scruton: Slovník politického myslenia, str. 145.

p.p.s. V úsilí pochopiť význam toho, čo sa nazýva sociálna spravodlivosť, som po dobu 10 rokov neuspel, respektíve som dospel k záveru, že v spoločnosti slobodných ľudí nemá toto slovné spojenie žiadny význam. F.A. Hayek: Právo, zákonodarstvo a sloboda, II.diel.

-

Alfonz Halenár

Alfonz Halenár

Bloger 
  • Počet článkov:  114
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Pracovník IT, poslanec Košíc a poslanec Košického kraja. Zoznam autorových rubrík:  KošiceSamosprávaDemokraciaKomunisti okolo násPolitické stranyAktuálne reakciePoslanci Košíc

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu