reklama

Andrej Danko si nedá pokoj!

Človek by si povedal, že keď raz poslanci a poslankyne odmietnu obmedzenie umelých prerušení tehotenstva (ďalej len UPT) tak to budú minimálne na pol roka všetci rešpektovať. Žiaľ, mýlili sme sa! Cestičku si našli..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Na októbrovú schôdzu parlamentu boli predložené dva návrhy na zmenu zákonov, ktoré by mali zasiahnuť do reprodukčných práv žien a upravili by podmienky priebehu umelého prerušenia tehotenstva. Jeden predložilo hnutie OĽANO a druhý návrh bol z dielne SNS. Mimovládne organizácie, ktoré sa dlhodobo venujú ochrane práv žien, zaslali Andrejovi Dankovi upozornenie, že predložené návrhy sa týkajú rovnakého zákona, o ktorom sa hlasovalo na poslednej schôdzi. Návrhy k tomu istému zákonu resp.v tej istej veci, je možné predkladať len raz za pol roka, ak v predchádzajúcom hlasovaní poslanci a poslankyne návrh odmietli. Oboma návrhmi sa preto začal zaoberať ústavno - právny výbor, ktorý rozhodol, že návrh OĽANO sa týka rovnakej veci a nemôže ísť na rokovanie parlamentu, ale o návrhu SNS sa bude rokovať. Návrh SNS podržali SMER-SD, ĽSNS, SME RODINA, SNS.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

JE TO VEĽMI ZLÁ SPRÁVA! Návrh SNS sa snaží potichúčky prekĺznuť pozornosti vďaka tomu, že sa nejedná o priamo úpravu zákona o UPT. Predstavoval by však pre ženy zbytočné traumatizujúce situácie, ktoré by už v tak ťažkých chvíľach mohli mať aj fatálne následky. 

Lekári a lekárky by boli povinní ukázať žena plod a dať je vypočuť si tlkot srdca, ak by to v danom týždni tehotenstva bolo možné. Samotní lekári a lekárky však tento návrh kritizujú a nepovažujú ho za správny. 

Citlivé témy sa stali nástrojom na manipuláciu voličov a voličiek. Bez dostatočnej odbornej znalosti je to žiaľ len nechutná hra. Obmedzovanie práv akejkoľvek skupiny ľudí však vedie v konečnom dôsledku len k prehlbovaniu nenávisti a problémom. Pozerajme sa na každú bytosť tak, že raz môže byť v jej koži niekto z nás alebo našich blízkych. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: O návrhu budú poslanci a poslankyne hlasovať v pondelok 28.10.2019, kedy skutočne hrozí, že ho posunú do druhého čítanie. 

Jana Hanuliaková

Jana Hanuliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  169x

Som komunálna poslankyňa a členka hnutia Progresívne Slovensko. Zaujímam sa o témy týkajúce sa fungovania samosprávy a snažím sa ako členka PSF/feministickej platformy poukazovať na rôzne spoločenské problémy a hľadať pre ne riešenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu