reklama

Najkrajší výhľad na Taipei

S veľkým omeškaním pridávam update toho, čo ma postretlo v Taipei a pokračujem v písaní svojho denníčku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

26.6.2016

Víkend bol veľmi dobrý! Spoznali sme pár nových ľudí a sobotu sme strávili na pláži neďaleko od Taipei.

V nedeľu sme sa rozhodli stráviť večer s najkrajším výhľadom na mesto a to na Elephant mountain. Išli sme ja s Dorou a s našimi dvomi novými kamarátmi, jedným z Rakúska a druhým z Poľska. Stretli sme sa v metre.

Na to, aby ste prišli na vyhliadku na Elephant mountain, musíte zdolať niekoľko stoviek schodov. Minulý rok nám cesta nám trvala asi pol hodinu a zastavovali sme sa asi na každom piatom schode. Ako výhovorku sme používali, že si už teraz ten výhľad musíme odfotiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dole chlapci poznamenali, že je dobré, že ideme na Elephant mountain, lebo ak máme nejaký makeup, tak na vrchole uvidia našu pravú tvár. Keď sme prišli na začiatok cesty a Dora uvidela tie schody, tak som poznamenala, že také to bude nasledujúcu pol hodinu. Na to Piotr (ten Poliak) povedal, že žiadnu polhodinu, ale desať minút. Vtedy som si uvedomila vážnosť situácie.

Celú cestu som sa snažila držať s nimi krok a tváriť sa, že som úplne v pohode a vôbec nepotrebujem prestávku. Zastavili sme sa až na vrchole a Piotr nás ukľudnil so slovami, že nevyzeráme až tak zle.
Prišli sme akurát presne na západ slnka a ostali sme až do úplného zotmenia. Podľa mňa je toto najkrajší výhľad na mesto, oveľa lepší ako zo 101-tky. Elephant mountain sa radí k mojim obľúbeným miestam a vždy sa tam rada vraciam, až na tie schody...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

27.6.2016

Dnes som mala prvý job! Začínali sme o piatej ráno, takže ma čakalo celkom ťažké vstávanie o štvrtej. Musela som ísť taxíkom, lebo metro premáva až od šiestej. Myslela som si, že mám veľa času a odídem z domu tak 4:50 a v pohode to stihnem. Avšak, o 4:50 ráno som na uliciach nevidela premávať toľko taxíkov,ako som očakávala a tak mi nájsť nejaký prázdny trvalo trochu dlhšie, ako som predpokladala. Ďalší problém bol v tom, že šofér nevedel, kam má ísť, lebo som nemala adresu napísanú po čínsky. Vyriešiť tento problém nám tiež zabralo nejaký čas , ale napokon som na určené miesto prišla nejakým zázrakom načas. Odtiaľ sme s celým tímom išli asi hodinu dodávkou do iného mesta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Natáčali sme reklamu pre Asus a celé to bolo vlastne o tom, že ja a Fabiana (z Brazílie) sme boli modelky, Sasha (Ruska) bola fotograf a natáčali sme akože fotenie a Sasha potom upravovala fotky z fotenia v Asus notebooku.

Hrať modelku nebola veľmi náročná herecká úloha, avšak tento deň bol ako továrňou na spoznávanie zaujímavých životných ciest.

Fabiana je modelkou už dlšiu dobu. Päť rokov robí modeling naplno a presúva sa z jedného tripu na ďalší. To nie je až tak zvláštne, takmer nikto z tých modelov a modeliek, čo tu poznám, nejde po Taiwane domov. Všetci pokračujú niekam inam. Ale Fabiana necestuje sama. Cestuje aj so svojim priateľom ktorý je tiež model. Obaja sú z Brazílie, ale z opačných koncov. Stretli sa pred štyrmi rokmi v Hongkongu a odvtedy sú spolu a na modelingové pracovné cesty chodia spolu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalší zaujímavý príbeh. Žije tu dievča z Ukrajiny, nepamätám si meno. Prišla sem, keď mala 17 rokov na univerzitu. Stále je na univerzite a teraz už robí doktorát. Študuje fyziku, ale popritom chodí na kastingy, fotenia a natáčania. Hovorí piatimi jazykmi.

Sashu som stretla aj minulý rok na jednej prehliadke, tak som bola prekvapená, že tu ešte stále je. Vysvitlo, že tu žije už dva roky a ani sa nechystá odísť.

Ostatní moji „spoluherci“ boli dvaja chlapi, jeden z UK a druhý z USA, ktorí sem obaja prišli kvôli práci, ale napokon tu ostali. Američan založil nejakú firmu a tiež sa nechystá odísť.

Bola som veľmi ohúrená variáciami ľudí, ktorí sa stretli na natáčaní reklamy a hlavne mi dali nový pohľad na to, ako sa môže v budúcnosti vyvíjať môj život. Bol to skvelý deň, síce sme sa celkom roztápali vo vysokých teplotách. Reklama by mala byť vonku už koncom júla a tak sa už teraz teším na výsledok. Domov som prišla asi o deviatej večer a išla som hneď spať.

30.6.2016

Dnes večer po kastingoch sme išli do Confucius a Dalongdong Baoan temples. Bola už ale tma a pomaly zatvárali a tak sme mali čas iba na pár fotiek a zhodli sme sa, že budeme musieť prísť ešte raz a cez deň.

5.7.2016

Víkend bol super! Z našej strechy sme pozorovali západ a aj východ slnka, boli sme v meste, oddychovali sme, doháňali spánkové deficity a v nedeľu sme sa boli kúpať.

V pondelok po kastingoch sme sa stretli s Timom a Piotrom (dnes odchádza do Vietnamu) a rozlúčili sme sa.

Potom ma čakal druhý job. Fotenie do magazínu Fashion Queen. Začínali sme ráno o desiatej, takže žiadne nepekné vstávanie ma nečakalo. Fotenie bolo skvelé a teším sa na fotky. Fotili sme osem outfitov a skladali sa zo značiek ako Chloe, Dior, Chanel, Lanvin či Gucci. Fotili sme vonku, takže mi v kabátoch bolo dosť teplo a bola som šťastná, keď som ich nemusela mať (hoci boli Dior :D ).

Michaela Hanušiaková

Michaela Hanušiaková

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje meno je Michaela a rada by som sa s vami podelila o moje zážitky z Taiwanu, kde sa práve nachádzam. Dúfam, že nájdete niečo, čo vás zaujme! Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu