reklama

Legalizácia Marihuany - nikdy!!!

Stále častejšie o tom počúvame a čítame v médiách. Dookola sa opakujúca otázka či legalizovať marihuanu alebo nie. Drvivá väčšina z nás nemá s ňou žiadne skúsenosti a tak si veľakrát ani nedokážeme vytvoriť názor na túto rastlinu. Rôzne články a publikácie sa nám snažia nahovoriť, že marihuana nie je škodlivá a že dokonca lieči. Zo životných skúseností vám však môžem dosvedčiť pravý opak. Marihuana je nielenže škodlivá, ona je doslova prekliata.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Našťastie som sám na toto rýchlo prišiel a tak som s touto rastlinou prestal experimentovať už pred rokmi. Naneštastie, osud môjho kamaráta bol iný. Bývali sme v Bratislave na jednom byte, keď sme spolu študovali. Mal som možnosť sledovať denno denne človeka, ktorý sa nechtiac stal pravidelným konzumentom marihuany. Každá minca má dve strany, samozrejme že sa človekcíti lepšie a všetko sa zdá také zábavné a pestré - to je ale klamanie mysle. Každý ďeň si to musel dať 5 krát, niekedy aj viec, aby sa cítil v pohode. Pred tým to bol ambiciózny a rozumný chalan, ktorý sa pred mojimi očami menil na lenivca bez ambícii sediaceho celý deň pred počítačovými hrami. Niekedy už po sebe ani neumyl riad, bolo mu všetko jedno a nedalo sa s ním vôbec rozprávať. Keď sa jeho frajerka chcela s ním rozprávať na skype, on to zapol a hral pri tom hry. Bola smutná z toho a nechápala, čo sa s ním stalo. Jeho osobnosť sa úplne zmenila a ja som mu zakázal to fajčiť v izbe, povedal som mu nech s tým ide na balkón. Klamal ma, že v izbe nefajčí, no ja som to cítil všade a vyústilo do do konfliktu pri ktorom som mu vykričal, že sa mení na nulu a trosku. Jedného dňa keď sme boli na víkend doma mi celý nadšený volal že prestal. Bol som teda šťastný, lebo mi to bol kamarát. Bol som ale aj asi naivný, lebo po týždni som ten smrad cítil zasa a keď sme sa rozprávali, neustále sa ma pýtal "O čom sme sa bavili?" Podľa neovplyvnených psychológov má marihuana negatívny vplyv na osobnosť a duševné zdravie a zasahuje do toho, čím si vytvárame svoje osudy - do nášho myslenia. Marihuana má moc meniť kongitívne procesy v mozgu a mení vnímanie a posudzovanie originality myšlienky. Čo ma ale zaráža najviac je fakt, že na slovenskej politickej scéne sa objavila strana, ktorá chce tohto démona legalizovať. Zachovajme zdravie našej mysle a nestaňme sa otrokmi.

Pavol Hofbeck

Pavol Hofbeck

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obdivovateľ života, kreatívna bytosť, človek, ktorý po sebe chce niečo zanechať. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu