reklama

Aktuálne dianie v slovenskej politike z pohľadu mladého človeka

Napriek tomu, že som sa doteraz v mojich článkoch nikdy nevyjadrovala k politike, dnes pokladám za nesmierne dôležité otvorene hovoriť o aktuálnych problémoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

V úvode chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, všetkým ktorých sa táto tragédia osobne dotkla a taktiež všetkým, ktorí naivne verili že žijeme svoj demokratický sen.

Tiež chcem dodať, že mojim cieľom nie je propagovať žiadnu politickú stranu, hnutie ani ideológiu. Ide len o moje osobné zhodnotenie a názor na situáciu.

KOALIČNÉ DIVADLO:

Z pohľadu každého rozumne zmýšľajúceho človeka je aktuálny stav v našej republike krutým výsmechom všetkých princípov, ktoré demokratický systém predstavuje. Divadelné predstavenie s peniazmi vyloženými na stole bol z môjho pohľadu zúfalý krok vedľa. Dovoliť si vyložiť bez hanby (naše) peniaze môže skutočne len človek, ktorý vie, že ich nikomu nebude musieť nikdy odovzdať. Alebo len pán premiér ukazuje, že na to jednoducho máme (samozrejme vďaka skvelo fungujúcej vláde)? Samotná mama obete tento čin označila za hnusný a ja s jej názorom súhlasím.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalším nemorálnym krokom prispel policajný prezident T. Gašpar, ktorý aj napriek zákazu generálneho prokurátora zverejňoval informácie o vyšetrovaní čo znamená, že tieto informácie neboli poskytnuté len médiám a širokej verejnosti, ale aj politikom. Treba pripomenúť, že matka zosnulej Martiny si výslovne priala, aby sa prípadom nezaoberala slovenská polícia. Keď vieme na stôl vyložiť milión eur v bankovkách, prečo nevieme vyhovieť aj tomuto opodstatnenému želaniu?

Preto ako mladý človek žijúci v tejto republike vyjadrujem nechuť a pohoršenie nad správaním ľudí, ktorí každodenne rozhodujú o krajine v ktorej žijeme. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z vyjadrení našich politikov (ktorých nebolo málo) mi bol najsympatickejší Béla Bugár. Napriek tomu, že nie som prívrženec Mosta-Híd, považujem vyjadrenie B. Bugára za najrozumnejšie: 
"Nevynášajme ortieľ bez relevantných informácií. Nezneužívajme smrť dvoch nevinných mladých ľudí na komentáre, ktoré sú za hranicou." 

Aj keď mu jeho mlčanie mnohí ľudia vyčítajú, myslím si, že mlčať je občas lepšou možnosťou než zbytočne tárať do vetra.

OPOZIČNÉ DIVADLO:

Vyšetrovanie vraždy ktoré nahralo do karát aj opozícií. Naskytla sa im skvelá príležitosť na nemilosrdné a nemorálne politické hry. Vynášanie rozsudkov bez podložených informácií padlo vhod najmä strane OĽaNO. Líder strany I. Matovič nelenil a okamžite zvolal pochod na počesť novinára, ktorý bojoval okrem iného aj proti daňovým podvodom (týmto skutkom aspoň vidíme, že pán Matovič sa ako daňový podvodník absolútne necíti). Pri tomto pochode, ktoré by za iných okolností (napr. pokiaľ by ho usporiadal nestranný človek a predovšetkým NEPOLITIK) mohlo byť pekným solidárnym gestom a jasným vyjadrením nesúhlasu širokej verejnosti s týmto nešťastím, však tento čin pôsobí len ako lacná politická reklama.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preto sa z môjho pohľadu tieto opozičné vyjadrenia a skutky javia len ako odporné priživovanie sa a využívanie cudzieho nešťastia s cieľom prebudiť u ľudí ešte väčšiu nechuť k súčasnej vláde. Preto sa pýtam: Je azda toto nešťastie tým, na čo čakali?

Záver: Nerobme úsudky a hodnotenia ale počkajme trpezlivo na výsledky vyšetrenia. Napriek tomu nebuďme ticho a nahlas hovorme o problémoch, ktoré v našej spoločnosti reálne existujú. Nezostáva nám nič iné len dúfať, že raz zistíme kto bol skutočným vrahom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a že sa svoj čin bude niesť plnú zodpovednosť. Verím, že smrť dvoch mladých ľudí nebola zbytočná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Milí Slováci, rešpektujme navzájom svoje politické názory. Neurážajme politikov ani pokiaľ sa nestotožňujeme s ich konaním. Nebuďme úplne ovplyvnení médiami, ktoré často podsúvajú len skreslené informácie. Posnažme s v týchto napätých dňoch šíriť najmä pochopenie, lásku a princíp solidarity. 

(Obsah tohto článku priamo súvisí s dátumom publikovania, preto skutočnosti, ktoré sa udiali po publikovaní článku nie sú spomenuté.)

Viktória Holejová

Viktória Holejová

Viktória Holejová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  19x

Tvoje miesto je tu, v slovenskom národe - tu musíš zostať a pri obhajovaní pravdy nesmieš ustúpiť. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu